MECIUL DE DOUĂ ORE – Explorări a pierdut la Craiova în 4 seturi, după un meci de luptă în care nu s-au făcut de rușine

0
151

LIGA NAȚIONALĂ – VOLEI MASCULIN. Sâmbătă, 5 noiembrie 2022, în Sala Polivalentă din Craiova, în meci contând pentru etapa a 5-a a Ligii Naționale de volei masculin, SCM U. Craiova a câștigat, cu 3-1 (25-22, 25-21, 22-25, 25-19), partida cu Explorări Baia Mare.

 

Meciul a opus echipele clasate înaintea acestei etape pe locurile 2 (Craiova) și 7 (Baia Mare), pornind cu gazdele în postură de favorită certă (craiovenii au una dintre cele mai bune echipe din campionat, cu un lot foarte valoros, condus de un jucător emblematic al voleiului românesc, Laurențiu Lică, fost căpitan al naționalei României, care la 42 de ani încă joacă la un înalt nivel și este considerat în continuare unul dintre cei mai buni trăgători din Liga Națională).

 

Explorări a dat o replică foarte bună craiovenilor, luând chiar un set, însă s-a recunoscut învinsă după 109 minute de joc. Excelent aportul lui Mihai Tarța, care a reușit pentru Explorări din atacuri decisive 16 puncte, tot atâtea puncte câte a realizat legendarul Lică, cei doi fiind cei mai prolifici trăgători ai partidei. Craiovenii s-au impus în special datorită blocajului (au punctat de 15 ori prin acest procedeu – s-a remarcat Lupu, cu 5 puncte din blocaj -, față de doar 9 puncte reușite de băimăreni) și poate prin serviciu (5 ași față de 2 realizați de băimăreni).

 

Pentru Explorări au punctat Tarța (18 puncte), Cheagă (11 puncte), Hepburn (10 puncte), Dragomir (6 puncte), Aldea (5 puncte), Taboada (3 puncte) și Silvășan-Pașca (2 puncte). De la gazde s-au remarcat Lică (19 puncte), Lupu (15 puncte), Călin și Pantic (câte 10 puncte).

 

Etapa următoare, a 6-a, Explorări joacă pe teren propriu, în 12 noiembrie, cu CSU Știința București, echipă clasată înaintea acestei etape pe ultimul loc (12) cu 4 înfrângeri din 4 meciuri și un singur set câștigat. O partidă care ar trebui să nu le pună mari probleme băimărenilor.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here