MECI DE MARE LUPTĂ – Vicecampioana Minaur pierde la Baia Mare derby-ul cu campioana Dinamo București, la un singur gol

0
459

HANDBAL MASCULIN – LIGA NAȚIONALĂ. Joi, 20 octombrie 2022, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 8-a a Ligii Naționale de handbal masculin, Minaur Baia Mare a pierdut, cu 31-32 (14-14), Dinamo București. Practic derby-ul campionatului, disputat între vicecampioana și campioana en-titre, echipe clasate înaintea etapei pe locurile 3 (Minaur) și 1 (Dinamo).

 

După o primă repriză extrem de echilibrată, în care Dinamo, învinsă în ultimul meci de la Baia Mare (în 11 decembrie 2021, 29-27 pentru Minaur), a forțat desprinderea, dar nu a reușit-o, băimărenii având în Vujovic și Kozakevych principalii marcatori. După primele 30 de minute echipele au intrat la vestiare la egalitate, 14-14.

 

În repriza a doua, Dinamo, care peste 6 zile întâlnește în Liga Campionilor PSG Handball, echipa cu cel mai mare buget din lume (un fel de Manchester și Real Madrid – din fotbal – la un loc, are în acest an un buget de 16,36 milioane de euro!), reușește o desprindere la 3 goluri, dar îi pierde (pentru 3 eliminări) pe Kuduz și apoi pe Militaru.

 

În min. 50, dinamoviștii au 5 goluri în avantaj (19-24). Dar băimărenii își revin ca un pucheur renăscut sub o ploaie de pumni și atacă supremația campionilor. Căbuț, Vujovic și Vujic nu îi lasă pe bucureșteni fără stres pe final de meci.

 

Minaur ajunge la 31-32. Dar se termină totul, pentru că infinitul nu este palpabil și nici nu poate fi programat. Poate data viitoare. Meci mare făcut de băimăreni în fața unei formații care domină campionatul autohton și beneficiara unui buget la care celelalte echipe nu pot nici măcar să viseze. Pentru Minaur au marcat: Kozakevych (8 goluri), Vujovic (7 goluri), Vujic (5 goluri), Căbuț (3 goluri), Kotrc, Ratkovic și Nagy (câte 2 goluri), Bera și Mănescu (câte 1 gol).  De la oaspeți s-au remarcat Kukic (7 goluri), Ali Zein (5 goluri), Martinez (4 goluri) – nefericită decizia arbitrilor de a permite oaspeților să joace în roșu în condițiile în care gazdele erau în echipament portocaliu.

 

Următorul meci al băimărenilor, în 29 octombrie, în deplasare, cu SCM Politehnica Timișoara.

 

* Foto generică: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here