MECI DE BARAJ – Progresul Șomcuta Mare a învins CSM Sighetu Marmației în turul barajului pentru Liga a III-a

0
837

FOTBAL – LIGA A III-A. Duminică, 16 mai 2021, au avut loc meciurile tur din barajului de promovare/menținere în Liga a III-a. Sorții au decis ca echipele maramureșene introduse în urne, respectiv Progresul Șomcuta Mare (locul 9, retrogradabil, în Seria 10 a Ligii a III-a) și CSM Sighetu Marmației (câștigătoarea Ligii a IV-a Maramureș), să joace între ele. Primul meci a avut loc la Șomcuta Mare, de la ora 18.00, urmând ca returul să se desfășoare în 23 mai 2021, la Sighetu Marmației.

 

Gazdele, antrenate de Dănuț Sabou, au intrat în teren cu următorul 11: Roșiianu – Pașca, Simion, Revesz, Lang, Bud, Pârnău, Balmoș, Răduneață, Bușică, Bîrle. Oaspeții, antrenați de Romulus Buia, au început meciul în formula: Gavriș – Teodor Pop, Racz, Alex Novoselenszki (cpt.), Mihai Pop – Vișovan, Tarța, Gavaller, Mih – Raul Novoselenszki, Ghindă.

 

Un meci arbitrat de o brigadă din Zalău, condusă la centru de Răzvan Lădar, meci din care a lipsit perioada clasică de tatonare, în care ambele echipe au vrut, dar numai una a și putut. Diferență de valoare (nu atât de evidentă cât te-ai fi așteptat), dar și de relații de joc. Sigur, sighetenii au scuza unui parcurs scurt, jucând doar 8 meciuri oficiale după o pauză de aproape un an, meciuri pe care le-a disputat într-un eșalon inferior valoric.

 

În aceste condiții, șomcutenii s-au instalat la controlul partidei și au deschis scorul la finalul primului sfert, în urma unei lovituri libere din poziție centrală, de la mare distanță, care nu anunța un pericol pentru poarta sighetenilor, Bogdan Bîrle marcând pentru divizionara de Liga a III-a, dintr-un grup de jucători, după o reluare cu capul, plasat, în dreapta lui Gavriș. Șomcutenii și-au mărit avantajul în min. 28, prin tânărul mijlocaș central Mark Pârnău, dar sighetenii au reușit relativ repede să reintre în joc, în urma unei lovituri de la 11 metri transformată de Nicolae Racz.

 

Cu 2-1 ieșiți de la vestiare, gazdele au mai forțat desprinderea pe tabela de marcaj, pe care au reușit-o la 12 minute de la debutul celei de-a doua reprize, prin Lorand Lang, acesta fiind și golul care a stabilit scorul final, un scor care o propulsează pe Progresul în postura de favorită, dar nu una certă. Progresul Șomcuta Mare – CSM Sighetu Marmației: 3-1 (2-1), au marcat Bogdan Bîrle (15), Mark Pârnău (28), Lorand Lang (57) / Nicolae Racz (35 – penalty)

 

Iată rezultele complete ale meciurilor tur:

 

CSM Pașcani (Liga 3) – CSM Vaslui (Liga 4): 2-1 (2-1)

AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3) – Viitorul Liteni (Liga 4): 2-0 (1-0)

ACS Team Săgeata (Liga 4) – Avântul Valea Mărului (Liga 3): 1-3 (0-0)

CS Făurei (Liga 3) – CSM Fetești (Liga 4): 2-2 (0-2)

CSM Oltenița (Liga 3) – Petrolul 95 Ploiești (Liga 4): 0-3 (0-2)

Rapid Buzescu (Liga 4) – Recolta Gheorghe Doja (Liga 3): 0-3 (0-3)

Academica Clinceni 2 (Liga 3) – Viitorul Domnești (Liga 4): 1-1 (0-1)

CS Balotești (Liga 3) – Real Bradu (Liga 4): 0-2 (0-1)

Concordia Chiajna 2 (Liga 3) – ACSM Codlea (Liga 4): 3-1 (1-0)

AFC Băbeni (Liga 4) – Kids Tâmpa Brașov (Liga 3): 3-4 (1-1)

Universitatea Craiova 2 (Liga 3) – Voința Lupac (Liga 4): 1-0 (1-0)

Dunărea Calafat (Liga 4) – Progresul Ezeriș (Liga 3): 1-1 (0-1)

Viitorul Șimian (Liga 4) – Minerul Costești (Liga 3): 2-1 (1-0)

Industria Galda (Liga 3) – Pobeda Star Bisnov (Liga 4): 0-0

FC Hermannstadt 2 (Liga 3) – Frontiera Curtici (Liga 4): 1-2 (1-1)

Aurul Brad (Liga 4) – Fortuna Becicherecu Mic (Liga 3): 3-1 (1-1)

CS Ocna Mureș (Liga 3) – CS Iernut (Liga 4): 3-1 (2-0)

Rapid Jibou (Liga 4) – Luceafărul Oradea (Liga 3): 1-1 (1-1)

Progresul Șomcuta Mare (Liga 3) – CSM Sighetu Marmației (Liga 4): 3-1 (2-1).

* Sportul Chiscani (Liga 3) – CSO Ovidiu (Liga 4): nedisputat, Sportul Chiscani a rămas în Liga a III-a la “masa verde” – CSO Ovidiu nu a disputat minimum de 7 jocuri impuse de FRF, pentru că în finala Ligii a IV-a Constanța, adversara CS Eforie nu s-a prezentat.

* Dinamo Bacău (Liga 4) – Bradu Borca (Liga 3): nedisputat, Dinamo Bacău s-a calificat în Liga a III-a la “masa verde” – Bradu Borca (jud. Neamț) a anunțat FRF că nu își mai dorește să continue la Liga 3, declarând abandon în baraj.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here