MEDALIE MONDIALĂ – Băimăreanca Gianina Suciu, medalie de bronz la fitness la Campionatul Mondial pentru Juniori

0
2117
Gianina Suciu (alături de antrenoarea Szabo Maria)

CAMPIONATUL MONDIAL FITNESS. Sportiva băimăreancă Gianina Suciu (CSM Baia Mare), antrenată de Szabo Maria, a câștigat medalia de bronz la fitness (categoria până la 160 cm, 16-20 de ani) la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness Juniori, eveniment sportiv desfășurat la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă BT Arena, în prezența președintelui Federației Mondiale de Culturism și Fitness, spaniolul Rafael Santonja, și a președintelui Comitetului de Arbitraj al IFFB, polonezul Paweł Filleborn.

 

La competiție au participat 130 de sportivi din 16 țări, 40 dintre aceștia reprezentând România. Gianina Suciu este campioană națională en-titre la Junioare Open, titlu câștigat în 28 august 2020, la Sibiu (competiția a fost organizată în Sala Transilvania), și campioană balcanică en-titre la Junioare Open (titlu câștigat în septembrie 2020).

 

Subliniere: sportiva băimăreancă are doar 16 ani, împliniți în urmă cu o lună, fiind a doua cea mai tânără dintre concurentele la categoria de vârstă și înălțime (după o altă băimăreancă, Edina Somai – CS Goldstar Baia Mare), categorie câștigată de Tatiana Ondruskova (Slovacia), urmată de Ilosvay Beatrix (Ungaria – tot o sportivă de 16 ani). Pe națiuni, România s-a situat pe locul 1 (însă a avut și cei mai mulți sportivi, aproape o treime dintre participanți).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here