MĂSURI – Ce reguli trebuie să respecte începând de mâine pacienții Ambulatorului Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare

0
544

DECIZII. În Ambulatorul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, activităţile medicale suspendate pe perioada stării de urgenţă se vor relua treptat, însă cei care au nevoie de examinări medicale trebuie să respecte condiţiile de igienă şi distanţare socială, a anunțat conducerea unității spitalicești. Fiecare persoană care intră în spital va purta mască de protecţie și va respecta măsurile de igienă a mâinilor. Când este posibil se menţine consultul prin telemedicină, contactându-se cabinetul sau medicul specialist.

 

Toate consultaţiile directe, exceptând urgenţele, se vor face pe bază de programare (telefonică – la numerele de telefon: 0262.205.100, 0262.205.101 -, dar este permisă şi prezentarea directă la fişier). Programările se fac în ordinea solicitărilor, indiferent dacă sunt consultaţii care îndeplinesc condiţiile contractuale sau consultaţii contra cost.

 

În momentul programării, solicitanţii trebuie să comunice biroului de programare datele personale (nume, prenume, nr. telefon). Programarea este posibilă pentru o perioadă de maximum 14 zile. Ora programării va trebui respectată, admiterea în incinta unităţii fiind posibilă doar cu 20 de minute anterior programării la consultaţie.

 

Dacă pacientul are nevoie de însoțitor, se admite un singur însoţitor. Solicitanţii se prezintă la triaj cu 30 minute anterior orei programate, iar după efectuarea triajului se vor adresa fişierului alocat pentru specialitatea solicitată, amplasat în holul mare al spitalului. Nu se permite aşteptarea îndelungată în faţa cabinetului medical. Şi pentru pacienţii programaţi de medicul specialist curant, trebuie să se anunţe (din timp) la fişier, ora programării.

 

De asemenea, s-au luat măsuri pentru ca întocmirea fişelor medicale pentru conducători auto, port armă etc. să se facă în timp redus, prin gruparea cabinetelor care le întocmesc. Solicitanţii care se prezintă pentru întocmirea fişelor trebuie să dețină adeverinţa cu antecedentele medicale, eliberată de medicul de familie. Achitarea taxei pentru aceste fișe medicale se poate face la oricare din fişierele ambulatorului.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here