MARAMUREȘ – Mâine, Doru Lazăr (PNL) și Radu Trufan (USR) vor fi aleși vicepreședinți ai Consiliului Județean: ambii sunt economiști și de aceeași vârstă, 43 de ani

5
2420

VICEPREȘEDINȚII CJ MARAMUREȘ. Noii vicepreședinți ai Consiliului Județean (CJ) Maramureș, for prezidat de Ionel Bogdan (PNL), vor fi aleși mâine, 28 octombrie 2020. Aceștia vor fi Doru Lazăr (PNL) și Radu Trufan (USR PLUS), întregind astfel echipa de conducere a administrației județene. În variantă prescurtată/simplificată, noul președinte, Bogdan, a optat (spre deosebire de predecesorul său, pesedistul Zetea) pentru o echipă de conducere care să includă un membru al partidului din care face parte (PNL) și un membru al partidului-aliat în județ, care este USR PLUS.

 

Doru Alexandru Lazăr (43 de ani) este vicepreședinte PNL Maramureș, este la al doilea mandat consecutiv de consilier județean, a fost director al Oficiului Registrului Comerțului Maramureș, are dublă specializare în economie și științe juridice. Radu Trufan (43 de ani) este membru fondator al USR Maramureș și al USR Baia Mare, de profesie economist, a activat în domeniul financiar-bancar.

 

Ce e bine aici? Că ambii au 43 de ani. Glumesc, desigur. E bine că ambii sunt economiști și în sfârșit o să aibă și Maramureșul vicepreședinți în administrația județeană care înțeleg ce se întâmplă cu bugetele, cu investițiile… Să vedem, însă, cum ajung cei doi să fie aleși în funcții.

 

Care e strategia

 

Cele două entități politice, PNL și alianța USR PLUS, au împreună doar 16 consilieri județeni (PNL 13, USR PLUS 3). Pentru alegerea vicepreședinților e necesară majoritatea simplă (jumătate + 1), respectiv 18 voturi din 34. Cum se vor petrece ostilitățile? Simplu.

 

În principal, mâine nu sunt necesare decât 16 voturi pentru alegerea vicepreședinților, pentru că doar 30 din cei 34 de consilieri județeni au depus jurământul (pesedistul Gabriel Valer Zetea nu l-a depus pentru că e supărat c-a pierdut alegerile și vrea să vadă dacă intră în Parlament ca deputat, caz în care, evident, renunță la mandatul de consilier județean; Ioan Doru Dăncuș nu l-a depus pentru că va deveni viceprimar în Baia Mare, după ce primarul Cherecheș s-a înțeles cu liberalii să-l susțină pe Dăncuș în schimbul trădării PSD-ului; Bogdan Andrei Zaharia de la USR PLUS nu l-a depus din cauze medicale).

 

Din cele 16 voturi necesare pentru alegerea vicepreședinților CJ Maramureș, alianța PNL & USR PLUS se bazează mâine pe 15 (13 PNL, 2 USR PLUS). La fel de sigure sunt cel puțin 2 voturi: cel al fostei liberale Olivia Cherhaț, acum la PNȚCD (în schimbul susținerii de către PNL a lui Dăncuș pentru funcția de viceprimar în Baia Mare) și cel al lui Ioan Cheudan de la PPU-sl (în schimbul funcției de președinte la ATOP, funcție pe care i-a dat-o și pesedistul Zetea pentru ca UNPR-ul, pe care-l conducea pe atunci Cheudan, să-i susțină toate inepțiile).

 

Este posibil însă ca variantele pe care le va propune PNL pentru funcțiile de vicepreședinți ai CJ Maramureș, respectiv Lazăr și Trufan, să fie votate și de Pro România. Oricum, însă, cei doi au asigurate suficiente voturi pentru a face pragul de jumătate + 1. Q.e.d.

 

Ce deducem din asta? Că PMP Maramureș a cerut prea mult și în loc să fie la masa bogaților, o să se-nghesuie-n colțul opoziției (cel puțin în acest debut de mandat) – adică și-a jucat prost cărțile, deși are 5 consilieri județeni -, că PSD a fost deja trădat de toți partenerii de coaliție (PNȚCD, PPU-sl) și chiar și de Zetea și că s-ar putea ca la municipiul reședință de județ, PNL, deși are cei mai mulți consilieri locali, și USR PLUS să rămână în opoziție și să-l lase în continuare pe Cherecheș să-și aleagă viceprimarii (caz în care aceștia vor fi Doru Dăncuș și un PMP-ist, cel mai probabil Cornel Varga, că tot le-a promis Cherecheș unor influenți din cultul penticostal un viceprimar pe care-l agrează).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. Oare asta de la USR,Radu Trufan e ceva nepot de-al lui Piticu Trufan ?.Era unul ,valutist la Mararmuresul, in parcare, tatuat pe ceafa cu un cod de bare,la vedere.Cred ca tinerii astia care vor pune ,,Maramuresu pe roate,, au si ei tatuat un cod de bare dar pe hipotalamus.Si vicele asta liberal care se uita ca un ginecolog, n-a fost dat afara cumva de la Registrul Comertului?Oare ce se intampla la CJ, il schimba pe Johnny dat afara din Germania cu altul la fel de ciudat.Ionele, te-asteapta vremuri grele.

  2. Daca Ionel ar fi destept,n-ar fi din Dumbravita si n-ar fi nepotul lui Ciceu ,fostul presedinte care si-a incheiat mandatul la Las Vegas,ar fi destept si n-ar pune vicepresedinti pana dupa parlamentare.Dar foamea e mare.Si tradarea la fel.O sa vedeti ce marioneta avem la conducerea judetului.Smecheriile cu firme de paza de care striga Ioachim Fat, care ramane fara bani de condomuri, sunt mizilicuri fata de jaful care incepe de la anul.Daca in campania care urmeaza nu apar in dezbatere ,,Avionul,nunta de la Oncesti ,,si ,,Trencadis,de pe 3 pe 1 la publicitatea pentru SMID,, inseamna ca Dan Mihalache se simte in continuare atat nasul lui Zetea cat si a lui Bogdan.Asa am afla cine i-a semnat deconturile finale lui Ciceu Flore zis,,ciobanul,,
    De fapt Zetea si Bogdan au cam acelasi IQ: Unul ia dividente de la firme la care nu e actionar si celalalt se filmeaza intr-o locuinta care nu apare in declaratia de avere.Zetea e un pic(inca) mai mincinos ca Bogdan fiindca a zis ca e boxer.Calin Matei a fost, dar era pe vremea decanofortului.

  3. Nu credeam ca voi mai auzi vreodata ceva de Dancus. Parior penibil si lingau jalnic. Daca PNL face blat cu Kake sper ca pana la parlamentare sa se compromita de tot si sa ajunga din nou la coada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here