BAIA MARE – Primarul Cătălin Cherecheș și 22 din cei 23 de aleși în noul Consiliu Local depun mâine jurământul

1
1560

CONSILIUL LOCAL BAIA MARE. Joi, 29 octombrie 2020, de la ora 12.00, într-o locație atipică, la Colonia Pictorilor, are loc ceremonia de învestire în funcția de primar al municipiului Baia Mare a lui Cătălin Cherecheș și de constituire a noului Consiliu Local Baia Mare. 22 din cei 23 de consilieri locali (validați de instanța de judecată în 16 octombrie 2020) vor depune jurământul. Cei 22 sunt de la PNL (7), PNȚCD (5), USR PLUS (4), PMP (3), PSD (2), UDMR (1):

 

  1. Cirţ Mircea (PNL)
  2. Niculescu-Ţâgârlaş Cristian Augustin (PNL)
  3. Marincaş Ioana Mihaela (PNL)
  4. Bizău Simion (PNL)
  5. Hordău Anné Marie Andreea (PNL)
  6. Crişan Romeo (PNL)
  7. Bărbuş Gheorghe (PNL)
  8. Dăncuş Ioan Doru (PNȚCD)
  9. Iluţ Diana (PNȚCD)
  10. Pop Mariana (PNȚCD)
  11. Câmpan Mihaela Elena (PNȚCD)
  12. Ardelean Radu Daniel (PNȚCD)
  13. Pîrvu Ionuţ Rareş (PSD)
  14. Lupşa Ştefan (PSD)
  15. Ivan Dan (USR PLUS)
  16. Cristian Brian (USR PLUS)
  17. Hodorogea Bogdan (USR PLUS)
  18. Pop Claudiu Vasile (USR PLUS)
  19. Gavra Bogdănel Viorel (PMP)
  20. Pop Adrian Cornel (PMP)
  21. Varga Cornel (PMP)
  22. Pap Zsolt István (UDMR).

 

Sublinieri: au renunțat la mandatele de consilieri locali și au fost înlocuiți de supleanți penețecedistul pe stil nou, dar pesedist în cuget și simțiri Cătălin Cherecheș (ales primar) și liberalul Călin Bota (secretar de stat – candidează la alegerile parlamentare). Cei doi au fost înlocuiți de șeful pensionarilor subvenționați de Primărie, Ștefan Lupșa (PSD), și de Gheorghe Bărbuș (PNL).

 

De asemenea, logic și conform legii, instanța de judecată a invalidat mandatul consilierei locale Vida Noémi Erika (lidera UDMR Baia Mare), care va fi înlocuită de un supleant încă nevalidat – Vida are interdicție de a ocupa o funcție publică, în urma unei decizii definitive a instanței de judecată.

 

Subliniere de final: cel mai probabil, viceprimarii Băii Mari vor fi aleși în următoarea ședință (convocată în regim extraordinar) și aceștia vor fi Ioan Doru Dăncuș (faptic locotenentul primarului, scriptic șeful politic al acestuia) de la PNȚCD și Cornel Varga (PMP). De ce se întâmplă asta? Pentru că, cel puțin în acest moment, PNL și USR PLUS nu își dorește funcțiile, Cherecheș, neavând majoritate fără PNL și USR PLUS, poate să-și numească viceprimarii doriți (din ceai care au acceptat), doar cu acceptul liberalilor sau al useriștilor (îi trebuie 12 voturi, iar PNȚCD, PSD, PMP și UDMR totalizează doar 11 voturi).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here