MARAMUREȘ – 150 de tineri liberali au participat la cea de-a XIV-a ediție a Școlii Politice „Gheorghe I. Brătianu” de la Sighetu Marmației

2
1823

ȘCOALA POLITICĂ – PNL. Ajunsă la a XIV-a ediție, Școala Politică „Gheorghe I. Brătianu” de la Sighetu Marmației, a avut loc în acest weekend, 10-12 noiembrie. Acest eveniment, devenit deja tradiție, este organizat de TNL Maramureș, în cadrul căreia tinerii liberali din toate colțurile țării învață politică și respectul pentru valori și istorie.

 

Peste 150 de tineri liberali au fost prezenți la ediția de anul acesta a Școlii Politice de la Sighetu Marmației, care i-au ascultat pe seniori, mulți dintre ei „absolvenți” ai acestei școli, așa cum a recunoscut Ioan Turc, președinte PNL Bistrița-Năsăud și primar al municipiului Bistrița.

 

În deschiderea oficială a Școlii Politice „Gheorghe I. Brătianu”, Gabriel Ștețco, președintele TNL Maramureș, le-a vorbit colegilor săi despre importanța acestui eveniment: „Prin prezența dumneavoastră aici, în fiecare an, înțelegeți trecutul Partidului Național Liberal, al elitelor politice românești, care și-au dat viața pentru libertate, adevăr, dreptate și alte principii importante pentru noi și, totodată, reușim împreună să fim mai aproape de oameni și să înțelegem mai bine rolul nostru în comunitate, ca oameni politici. Vă mulțumesc că sunteți prezenți în număr atât de mare și la această ediție a Școlii Politice de la Sighetu Marmației”.

 

Președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, a vorbit despre ceea ce reprezintă municipiul Sighetu Marmației din punct de vedere istoric, despre lecțiile pe care tinerii liberali trebuie să le cunoască din istorie, astfel încât ororile petrecute în închisorile comuniste să nu mai aibă loc niciodată.

 

Apoi a fost ținut un moment de reculegere pentru martirii neamului, înaintașii care au murit în închisorile comuniste, luptând pentru libertate, egalitate și drepturile democratice prezente astăzi în comunitatea românească.

 

„Sunt partide și așa-ziși oameni politici care, din păcate, se gândesc doar la voturile de mâine, doar la binele personal. Nu se gândesc la proiecte majore pentru țară, nu se gândesc ce putem face noi, astăzi, pentru generația voastră, generațiile care urmează după voi, ca să trăiască într-o Românie prosperă și puternică, într-o Românie care să aibă un parcurs european solid pe termen lung; o Românie care să își respecte trecutul, să învețe din trecut și să-și construiască demn viitorul”, a atras atenția Ionel Bogdan, în cadrul evenimentului.

 

Președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, le-a vorbit tinerilor liberali despre despre importanța PNL, despre viitoarele proiecte ale PNL, precum și despre rolul pe care aceștia îl au în aceste proiecte care să aducă dezvoltare României.

 

„În politică e nevoie de profesioniști; performanța în politică nu se poate face fără performanță într-o profesie. Politica înseamnă să arătăm ce am făcut, dar și să recunoaștem ce nu am reușit”, au fost învățături împărtășite tinerilor liberali de Nicolae Ciucă, președintele PNL.

 

Acesta a arătat câteva realizări ale guvernării liberale: anul trecut s-au absorbit 11,3 miliarde de euro, adică 20% din toți banii europeni absorbiți din 2007 încoace (un total de 54 de miliarde);  pensiile au fost majorate în trei rânduri, punctul de pensie crescând cu 41%, de la 1265 la 1785 lei; s-au început cele mai multe proiecte și  cele mai mari investiții cu bani de la buget.

 

„PNL este singurul partid din România care are în denumire cuvântul «național», de aceea trebuie să facem ceva pentru națiune. Și o putem face prin Trudă, Năzuință, Liberalism; adică TNL, ca să fie același  acronim cu cel al organizației dumneavoastră”, a precizat Nicolae Ciucă în cadrul deschiderii oficiale a Școlii Politice de la Sighetu Marmației.

 

Tinerii liberali au avut de învățat și din mesajele transmise de secretarul general PNL, Lucian Bode, de vicepreședintele Alina Gorghiu și Raluca Turcan, de președintele PNL Cluj, Daniel Buda, președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, de parlamentari prezenți la deschiderea oficială a Școlii Politice „Gheorghe I. Brătianu”.

 

Alina Gorghiu, vicepreședinte PNL, a vorbit despre realizările guvernării liberale, precum și despre istoria Partidului Național Liberal. „Represiunea comunistă a lovit PNL, însă am rezistat, iar după 1990 noi am fost singurul partid care a reușit să țină calea europeană, pro-occidentală, euroatlantică. Fiind la Sighetu Marmației, cu istoria mare a acestui partid în spate și uitându-mă la dumneavoastră, la tinerii liberali din partidul nostru, vă spun sincer că pentru mine este o ușurare decizia pe care conducerea PNL a luat-o la Sinaia, și anume aceea că vom merge separat pe liste la alegerile din 2024”, a transmis Alina Gorghiu tinerilor prezenți la deschiderea Școlii Politice „Gheorghe I. Brătianu”.

 

„În fiecare an, la Sighetu Marmației, într-un gând comun și o empatie comună punem față în față trecutul pe care îl valorizăm și la care ne gândim cu mândrie și viitorul pe care avem cu toții datoria să-l construim.(…) Este esențial pentru liberali să se gândească la momentele istorice, la ceea ce PNL a oferit pentru dezvoltarea și consolidarea României moderne. Avem o tradiție democratică, avem un nucleu de valori pe care se așază politica și viziunea Partidului Național Liberal și am avut de fiecare dată responsabilitatea asumării guvernării în momente dificile și de fiecare dată când PNL a fost la guvernare a oferit României investiții, dezvoltare, echilibru și a pus bazele unei societăți din ce în ce mai prospere”, a transmis Raluca Turcan tinerilor liberali.

 

Astăzi, la seminarul de final al ediției cu numărul XIV a Școlii Politice de la Sighetu Marmației, președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, le-a vorbit tinerilor despre impactul pe care îl are implicarea lor în comunitate, despre importanța mesajelor pe care le transmit și cum pot influența acestea colectivitatea. De asemenea, liderul PNL Maramureș i-a încurajat pe tineri să se implice în politică, dacă vor să contribuie direct la dezvoltarea României, a comunităților din care fac parte și la crearea unui viitor prosper pentru generațiile viitoare.

 

Biroul de presă PNL Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Ha, ha, ha! Urmati soarta PNT CD-ului! Numai ca aia erau naivi iar voi PNListilor sunteti mincinosi, aroganti, antiromani, narcisisti ca Bota&Tagarlas! O pata pentru istoria contemporana! Ce dor mi-e de Elena Gabriela!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here