ÎN SPRIJINUL UCRAINENILOR – Deputații PNL Maramureș, întâlnire cu președintele Consiliului Comunității Teritoriale Unite Solotvino, Vasile Iovdii

0
173

ACTIVITATE PARLAMENTAR. Împreună cu deputatul Florin-Alexandru Alexe, am fost astăzi în Comunitatea Teritorială Unită Solotvino, în raionul Tiaciv din regiunea Transcarpatia, care cuprinde toate satele românești din dreapta Tisei. Ne-am întâlnit cu președintele Consiliului Comunității Teritoriale Unite Solotvino, Vasile Iovdii, am avut discuții la sediul Consulatului României la Solotvino și am făcut o scurtă vizită la cel mai mare centru de colectare a ajutoarelor umanitare din orașul Tiaciv.

 

În cadrul întâlnirii cu președintele Consiliului Comunității Teritoriale Unite Solotvino am discutat despre produsele care ar trebui incluse cu prioritate în ajutoarele umanitare destinate Ucrainei și modalitatea cea mai bună pentru asigurarea transportului acestora din România. Cetățenii din Ucraina au nevoie de sprijinul nostru și ne vom asigura că produsele și medicamentele de care au mare nevoie vor ajunge la ei cu prioritate.

 

În Transcarpatia trăiește o importantă comunitate românească, iar Consulatul României de la Solotvino este permanent în contact cu toți cetățenii români din zonă și este pregătit să îi ajute cu tot ceea ce au nevoie.

 

E greu de spus în cuvinte ce se întâmplă în Ucraina, unde cetățenii s-au trezit peste noapte în mijlocul unui război sângeros și devastator. Oamenii sunt nevoiți să își părăsească casele, locurile unde trăiesc de o viață și pleacă din țară pentr a-și salva viața. În imediata noastră apropiere se petrece o tragedie umanitară, iar noi nu putem rămâne indiferenți. Trebuie să ne adunăm forțele și să îi ajutăm pe ucraineni să treacă mai ușor peste această perioadă extrem de grea din viața lor.

 

Deputat Călin Ioan Bota (PNL Maramureș)



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here