LUPII ROMÂNIEI – 6 sportivi de la campioana Știința Baia Mare, selecționați în Romanian Wolves, participă la Rugby Europe Super Cup

0
273

SELECȚII ÎN NAȚIONALA CLUBURILOR. 6 sportivi ai campioanei naționale CSM Știința Baia Mare au fost selecționați în Romanian Wolves, echipă sub denumirea căreia cluburile românești unificate participă la Rugby Europe Super Cup, competiția intercluburi aflată la a doua ediție și care va debuta pe 10 septembrie 2022.

 

Cei șase sunt jucătorii de linia a II-a Ștefan Iancu și Florian, mijlocașul la deschidere Mihai Mureșan, aripa Sikuea Taliauli, centrul Jason Tomane și fundașul Paul Popoaia. Selecționata Romanian Wolves, al cărei staff tehnic este condus de antrenorul principal Sosene Anesi, se reunește pe 4 septembrie și cuprinde un lot de 30 de sportivi (16 înaintași și 14 jucători de treisferturi) care evoluează în campionatul intern și care au fost selecționați după un stagiu la care au fost invitați 68 de jucători.

 

Primul meci al Selecționatei Lupilor va fi  pe 10 septembrie, la București, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, cu Tel Aviv Heat. Ediția din acest an este organizată tot pe două conferințe (est și vest – din prima făcând parte Romanian Wolves / Lupii României), însă meciurile din grupe (6 partide) se vor disputa în doar 50 de zile (în perioada 10 septembrie – 30 octombrie).

 

Românii fac parte dintr-o grupă (Conferința de Est) cu echipele georgiene RC Batumi și Black Lion și echipa israeliană Tel Aviv Heat. Primele două clasate (se joacă tur-retur) se califică în semifinale (programate în 3-4 decembrie), iar învinsele din semifinale joacă pentru locul 3 (finala mică), în 17 decembrie, câștigătoarele urmând să-și dispute trofeul, în finală, în 18 decembrie.

 

Iată programul din grupa României (Conferința de Est):

10 septembrie: Wolves (România) – Tel Aviv (Israel)

17 septembrie: Wolves (România) – RC Batumi (Georgia)

25 septembrie: Black Lion (Georgia) – Wolves (România)

15 octombrie: RC Batumi (Georgia) – Wolves (România)

23 octombrie: Wolves (România) – Black Lion (Georgia)

30 octombrie: Tel Aviv (Israel) – Wolves (România).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here