Echipa feminină de fotbal din Baia Mare a debutat în noul sezon al Ligii Naționale cu un egal în deplasare, la Galați

2
378

FOTBAL FEMININ. Duminică, 28 august 2022, pe Stadionul Siderurgistul din Galați, în meci contând pentru etapa 1 a Ligii Naționale de fotbal feminin, AFC Universitatea Galați a terminat la egalitate, 1-1 (0-0), cu ACS Fotbal Feminin Baia Mare (fosta Independența Baia Mare, denumire schimbată la începutul sezonului trecut).

 

Echipa gălățeană a încheiat sezonul trecut pe loc retrogradabil, penultimul din play-out, dar a fost menținută în Liga Națională. Băimărencele au încheiat sezonul precedent pe locul 8 (locul 2 în play-out).

 

Precedentul meci dintre cele două formații s-a desfășurat chiar în ultima etapă a play-out-ului Ligii Naționale ediția 2021-2022, la Baia Mare, unde gazdele s-au impus categoric, cu 4-0 (băimărencele s-au impus și în meciul tur din play-out, la Galați, în 20 aprilie 2022, cu 3-1).

 

Meciul de astăzi, din debutul noii ediții a Ligii Naționale de fotbal feminin, arbitrat la centru de Răzvan Negară din Vaslui, s-a încheiat cu un succes pentru gălățence (de altfel, la finalul meciului clubul gazdă a titrat: Un egal cât o victorie!), pentru că obținerea unui punct era doar un vis pentru gazde. Până la urmă l-au obținut, printr-un gol (egalizator) marcat în minutul 81 de Alexandra Condrea.

 

Un semi-eșec pentru băimărence, care etapa viitoare, în 11 septembrie, de la ora 11.00, joacă pe teren propriu, pe Stadionul Viorel Mateianu, cu FC Universitatea Olimpia Cluj, campioana națională și cea mai titrată echipă din fotbalul feminin românesc (în prima etapă s-au distrat, pe teren propriu, cu Ladies Târgu Mureș, pe care a învins-o cu 7-0).

 

* Foto generică: @ACS Fotbal Feminin Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here