LUCRURI BUNE – În Maramureș, WWF România reface suprafețele de hrană naturală a animalelor sălbatice, pentru reducerea conflictului acestora cu omul

0
305

REDUCEREA CONFLICTULUI ANIMAL-OM. Filiala Maramureș a WWF România desfășoară un proiect de identificare și securizare a coridoarelor ecologice transfrontaliere din Ungaria-Slovacia-România-Ucraina destinate faunei sălbatice. Unul dintre demersuri constă în refacerea și îmbunătățirea suprafețelor destinate hranei animalelor sălbatice din zona coridoarelor ecologice din Maramureș.

 

În weekendul trecut, pe raza comunei Băiuț, într-una din zonele destinate hranei animalelor sălbatice din coridorul ecologic Cavnic, a avut loc o acțiune de voluntariat, organizată cu sprijinul Direcției Silvice Maramureș, prin care s-au plantat specii de arbori și arbuști fructiferi adaptați condițiilor de mediu locale: păr și măr pădureț, cireș sălbatic, corcoduș, păducel, măceș, porumbar etc.

 

Aceste măsuri au rolul de a îmbunătăți habitatele faunei salbatice şi de a oferi acesteia (în special carnivorelor mari) hrană naturală diversificată, contribuind astfel și la reducerea conflictului animale sălbatice-om.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here