LIGA NAȚIONALĂ – Explorări Baia Mare a pierdut la Galați, în fața campioanei en-titre, Arcada, dar au lăsat o impresie bună

0
148

VOLEI MASCULIN – DIVIZIA A1. Sâmbătă, 30 octombrie, În Sala Sporturilor Dunărea din Galați, în meci contând pentru etapa a 4-a a Ligii naționale de volei masculin (Divizia A1), campioana en-titre Arcada Galați a învins cu 3-0 (25-15, 25-17, 25-19) Știința Explorări Baia Mare, la capătul unui meci care a durat mai bine de oră – gălățenii sunt singurii din Liga națională care au maximum de puncte (12) după primele 4 etape.

 

În pofida scorului final, gălățenii au menționat, cu sportivitate, că s-au pregătit pentru meciul cu Explorări ca pentru un derby, avertizați de punctele luate de băimăreni în partidele cu Dinamo și Zalău, și că în setul 3 oaspeții au condus pe final, cu 20-19 și apoi cu 23-22, după ce au egalat la 10 și au preluat conducerea cu 13-12. Totuși, campioana a fost mai bună, având în trăgătorii croați Raič și Šestan principalii realizatori (cu peste 50% din punctele gălățenilor, exceptând punctele din greșeli neforțate).

 

Pentru Explorări Baia Mare au punctat: Tarță (12 puncte), Taboada (8 puncte), Cheagă (6 puncte), Dragomir și Silvășan-Pașca (câte 4 puncte), Moreira (3 puncte), Aldea și Klochko (câte 2 puncte). De la învingători s-au remarcat Raič (16 puncte), Šestan (13 puncte) și jucătorul din Sfânta Lucia, Julian Bissette (8 puncte).

 

Campionii s-au impus la toți parametri esențiali: 35-28 puncte realizate din atacuri decisive, 9-3 la puncte realizate direct din serviciu (ași), 10-9 la puncte din blocaj. În urma înfrângerii, băimărenii se situează pe locul 9 (din 12) în Divizia A1 (precizare: au jucat cu cele mai bune echipe: Dinamo, Steaua, Zalău și Arcada Galați), cu 2 puncte, și în etapa viitoare joacă la Baia Mare cu Unirea Dej.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here