SOLD OUT – Sola HK (Norvegia): record de spectatori la returul sfertului de finală al EHF European League cu Minaur Baia Mare, 2.500 de fani în tribune

0
447

ÎNAINTEA MECIULUI. Returul sfertului de finală al EHF European League dintre Sola HK (Norvegia) și Minaur Baia Mare, programat duminică, 3 aprilie 2022, de la ora locală 16.00 (17.00, ora României), în Stavanger Idrettshall din Stavanger (al patrulea cel mai mare oraș din Norvegia), se va juca în fața unui număr de spectatori care a stabilit un nou record regional la un meci de handbal feminin: 2.500 de spectatori.

 

Practic, meciul are de mult toate biletele vândute, iar clubul gazdă a anunțat cu mândrie că: “Meciul este deja sold out. Am stabilit un record de audiență cu 2.500 de spectatori, niciodată până acum nu au fost atât de mulți spectatori la un meci de handbal feminin aici în regiune” (n.red., Provincia Rogaland, care are o suprafață cu ceva mai mare decât a județului Timiș, cel mai mare ca întindere din Românie, dar care are aproximativ același număr de locuitori cu Maramureșul).

 

Așa cum 2mnews a precizat în momentul luării deciziei de clubul norvegian (detalii AICI), recordul de audiență pentru un meci de handbal feminin în sala din Stavanger a fost stabilit pentru că oficialii norvegieni au declanșat principiul/strategia Kronekampen, care constă în faptul că susținătorii echipei Sola (companii, instituții, persoane fizice) pot să anunțe suma de bani cu care contribuie la fiecare bilet (firmele pot opta între a plăti 10 koroane, 5 koroane, 2 koroane, o koroană, iar persoanele fizice pot opta pentru a plăti 5 koroane, 2 koroane, o koroană, 0,5 koroane – o koroană norvegiană este echivalentă cu circa 0,5 lei).

 

După ce companiile se înscriu în această cursă a sponsorizării, clubul face înscrieri pentru fanii care vor să participe la meci, iar sponsorilor li se emite factură pentru a plăti suma cu care s-au înscris să sponsorizeze cu numărul biletelor vândute (simplificat, cel mai mare sponsor al acestei acțiuni, o bancă, DenGule Banken, care s-a angajat să plătească 10 koroane pentru fiecare bilet solicitat, va plăti 25.000 de koroane, adică circa 12.500 de lei). În acest fel, firmele locale susțin clubul, iar fanii vin la meci fără costuri.

 

De ce s-a activat Kronekampen? Pentru că echipa norvegiană se califică în Final Four-ul cupei europene doar dacă se impune la o diferență de 9 goluri (sau 8 goluri, dacă Minaur înscrie 31 de goluri sau mai puține), în meciul tur Minaur câștigând cu 40-32 și având, evident, prima opțiune de calificare. Norvegiencele s-au simțit sub presiune în Sala Sporturilor din Baia Mare, reclamând zgomotul făcut de „1.900 de fani români, care au cântat, scandat și au făcut un zgomot infernal pe tot parcursul meciului, astfel că jucătoarele noastre au avut tinitus (n.red., senzație de țiuit/zgomot în urechi) până noaptea târziu”.

 

În consecință, Sola și-a anunțat suporterii să vină la meci echipați în culorile clubului, galben-negru, și i-a încurajat să aducă la sală orice poate produce zgomot: clopote, tobe, fluiere etc. Pentru că vor ca adversarii (n.red. Minaur) să trăiască o atmosferă similară din ce au simțit norvegiencele în sala din Baia Mare. Practic, să plătească cu aceeași monedă.

 

Meciul este transmis astăzi, de la ora 17.00, de televiziunile Digi Sport 2 și Orange Sport 3.

 

* Foto: @Ovidiu Dragomir via CS Minaur Baia Mare

 

Cătălin VISCHI, Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here