LIBERALISM – Felician Cerneștean: Învățământul, sănătatea, economia și standardul de viață sunt prioritățile PNL

0
322
Felician Cerneștean

ADVERTORIAL POLITIC. Este suficient să privim înspre generațiile de tineri ale tranziției pentru a ne îngrijora. Nu e vorba de a confisca priorități ale altor partide politice. PNL a avut răbdarea să stea și să monitorizeze politica în domeniul învățământului. Din păcate, de 30 de ani, în afara unor experimente sterile, schimbate de câte ori se schimba ministrul de resort, nu s-a întâmplat nimic!

 

Generațiile de tineri au fost și vor mai fi bulversate. Lipsa unor certitudini și linii de forță ale sistemului de învățământ, obsesia facultății ca element de succes au dus la apariția celor care, paradoxal, consideră munca o rușine!

 

Într-o fundătură mai nocivă nu se putea ajunge. Nu e posibil ca o țară să nu știe cum să-și valorifice creierele tinere care sunt bunul cel mai de preț al unei națiuni, nu se poate ca, valorificându-le parțial, să asiste cu nepăsare la migrarea acestor creiere înspre economii coerente ale unor țări din UE sau spre SUA și Japonia.

 

Prin fenomenul de brain drain se pierde în România inteligența viitorului și învățământul n-are o strategie de oprire a hemoragiei de acest fel. De aici rezultă obligativitatea creării unui sistem de învățământ în colaborare cu dezvoltarea economiei capabile să ofere locuri de muncă atât tinerilor situați în zona de dezvoltare intelectuală medie cât și vârfurilor fiecărei gerenații. Fără astfel de viziune nu se poate face mare lucru în România.

 

Partidul Național Liberal și președintele Klaus Werner Iohannis vor pune în practică schimbări în strategia de dezvoltare a învățământului, eliminând treptat balastul educațional, transformând școala în locul unde se învață cu plăcere doar lucrurile utile dezvoltării fiecărei personalități în parte.

 

La fel gândim și sistemul de sănătate, care trebuie să se ocupe cu specialiștii lui de sănătatea tuturor cetățenilor și nu pe o falsă grilă a cetățenilor care se împart în categorii de felul: cetățean de categoria I, II sau III! Falsele împărțeli trebuie să devină amintire și furnizorii de sănătate trebuie să se adreseze, prin legi clare, întregii națiuni.

 

Spaimele pe care românii le au de câte ori trebuie să se interneze în spital sunt realitățile acestor ani ai involuției și nu ai evoluției. Dezvoltarea economiei reale în raport cu cererea și oferta, respectarea legilor economiei capitaliste reale sunt prezențe de forță în strategia PNL.

 

Cele de mai sus duc la creșterea standardului vieții fiecăruia dintre noi. Sunt doar câteva dintre motivele care mă determină să închei apăsat, spunând că e nevoie de de un guvern PNL în România și de președintele Klaus Werner Iohannis pentru încă un mandat de cinci ani la Palatul Cotroceni!

 

Felician CERNEȘTEAN, secretar general PNL Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here