LA 4 ZILE DE LA REVENIREA SEZONULUI – Explorări Baia Mare joacă în prima manșă a fazei I din play off, la București, din nou cu vicecampioana Dinamo

0
231

PLAY OFF – VOLEI MASCULIN. Joi, 9 martie 2023, de la ora 18.00, în manșa 1 din faza I a play-off-ului Ligii Naționale (Divizia A1) la volei masculin, Știința Explorări Baia Mare (loc 7 în sezonul regular) joacă la București, cu vicecampioana en titre și deținătoarea Supercupei, Dinamo (loc 2 în sezonul regular). Partida va fi arbitrată de Robert Toader (principal) și Cristian Dumitrescu (secund).

 

Practic, este o reluare a disputei de duminică, 5 martie, când în ultima etapă a sezonului regular, Explorări a învins la Baia Mare Dinamo, cu 3-2, reușind una dintre cele mai spectaculoase reveniri din actualul sezon (a fost condusă cu 2-0 la seturi și 15-16 în setul 3). În sezonul regular, la București (în 13 decembrie 2022), Dinamo s-a impus în minim de seturi, 3-0 (25-14, 25-19, 25-22) – băimărenii au jucat atunci două meciuri în două zile, luni și marți, cu cele mai bune echipe din campionat, Steaua și Dinamo, pentru a face economie de bani (adică a nu se mai întoarce peste 5 zile la București).

 

Conform regulamentului, primele opt clasate în sezonul regular s-au calificat în faza play-off, aceasta urmând să se dispute în eliminatoriu, după sistemul Cel mai bun din trei meciuri” în primul tur și în semifinale și după sistemul ”cel mai bun din trei meciuri. Primul meci are loc pe terenul echipei mai bine clasate (în cazul băimărenilor, pe cel al lui Dinamo). Al doilea meci din faza I e programat la 25 martie, la Baia Mare (de regulă nu se ține cont de programarea FRV, echipele negociind date apropiate de aceasta, dar care să le fie convenabile – a fost și cazul acestei partide, programată inițial pe 11 martie).

 

Dacă după două partide scorul general va fi egal (1-1), partida decisivă va avea loc pe terenul echipei mai bine clasate (e programată la 1 aprilie). Învingătoarele vor juca semifinalele din grupa 1-4, iar învinsele semifinalele din grupa 5-8.

 

Iată partidele din primul tur al play-off-ului:

• Steaua (loc 1) – CSM Constanța (loc 8)

• Dinamo (loc 2) – Explorări Baia Mare (loc 7)

• CSM Arcada Galați (loc 3) – SCM Zalău (loc 6)

• SCMU Craiova (loc 4) – Rapid (loc 5).

 

* Foto: @Știința Explorări Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here