FAPT – Deputat Călin Bota: Completarea cu 8 noi localități din Maramureș a legii care sprijină populația care trăiește în zone poluate a trecut de votul Senatului

0
1396
Călin Bota, deputat PNL de Maramureș

LEGE COMPLETATĂ. Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, care prevede că persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zone afectate de poluare beneficiază de o reducere a vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, a fost completată prin introducerea mai multor localități din județul Maramureș, în urma unui proiect inițiat de parlamentarii maramureșeni ai PNL, respectiv deputații Călin Bota și Florin-Alexandru Alexe și senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș.

 

Conform modificării, de această facilitate vor beneficia și locuitorii din Cicârlău, Deseşti, Satulung, Şişeşti, Remetea Chioarului, Cavnic, Băiuț şi Copalnic Mănăştur, precum şi cei de pe o rază de 8 kilometri în jurul acestor localități. Completarea legii a trecut deja de votul Senatului și urmează să fie prezentată în Camera Deputaților, pentru a intra în vigoare.

 

Mă bucur că legea pe care am inițiat-o alături de colegii mei, care vine în sprijinul maramureșenilor care trăiesc în zone poluate, a trecut de votul Senatului. Le mulțumesc senatorilor care au înțeles importanța adoptării acestei legi pentru locuitorii din Maramureș afectați de poluare vreme de zeci de ani și care merită sprijin din partea noastră. Îmi doresc ca legea să fie adoptată cât mai repede și în Camera Deputaților, pentru a intra în vigoare în beneficiul maramureșenilor, a precizat deputatul PNL Călin Bota.

Biroul parlamentar al deputatului Călin Bota



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here