CHAPEAU À VOUS – Vicecampioni pentru al doilea an consecutiv: Minaur a încheiat campionatul cu o victorie în meciul cu retrogradata CSM Oradea

1
762

LIGA I HANDBAL MASCULIN. Vineri, 5 mai 2023, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 26-a (ultima) a Ligii I la handbal masculin, Minaur Baia Mare a învins, cu 37-29 (18-12), CSM Oradea. Meciul, arbitrat de cuplul de arbitri vrânceni Marian Drăghici & Ionuț Drăguț (ambii din Adjud), a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 2 (Baia Mare) și 14 (ultimul, Oradea) și a oficializat titlul de vicecampioană, pentru al doilea an consecutiv, al echipei băimărene, care a avut un parcurs fantastic, în pofida dificultăților financiare și al numeroaselor accidentări, reușind să scoată maximum din ce se putea.

 

Elevii antrenorului Alexandru Sabou aveau de îndeplinit o formalitate pentru a intra în posesia medaliilor de argint și a titlului de vicecampioană națională pentru al doilea an consecutiv: victoria în meciul cu ultima clasată, CSM Oradea, echipă retrogradată în fața căreia s-a impus și în tur, la Oradea, cu 22-25 (în 2016 s-a consemnat un rezultat de egalitate între cele două echipe, 23-23, tot la Oradea).

 

Alt obiectiv al băimărenilor era să nu se accidenteze și să-și menajeze pe cât posibil resursele fizice, pentru că săptămâna viitoare joacă pentru un alt trofeu: Cupa României (turneul final se joacă în 13-14 mai, la Baia Mare, Minaur joacă în semifinală cu CSM București).

 

După 10 minute de tatonare, în care oaspeții au reușit să mențină scorul egal (5-5), Minaur s-a distanțat cu o cadență militărească și la finalul primei reprize, închieiate cu golul din ultima secundă a lui Erik Pop, avea deja 6 goluri avans: 18-12. Repriza a doua s-a disputat după același scenariu, în prima jumătate, încheiată cu golul lui Cip de pe extrema dreaptă, diferența crescând doar cu un gol: 28-21 (min. 45).

 

Apoi, băimărenii, impulsionați de public și galerie, care parcă nu mai aveau răbdare până la decernarea medaliilor de vicecampioni, au mai apăsat pedala de accelerație și, cu aportul lui Vujovic, Vujic, Nagy, Kotrc, Minaur a intrat în ultimele 10 minute ale meciului cu scorul 32-23 (min. 50). Antrenorul Sabou a rulat întreg lotul, băimărenii exersând scheme de joc și răsplătindu-și fanii cu multe goluri. De salutat revenirea portarului Terekhov după operația suferită în urmă cu doar o lună (e drept, nu la parametri cu care ne-a obișnuit, dar nimeni nu se aștepta la asta).

 

În min. 54, după golul lui Bușecan, Minaur pune 10 goluri între ea și adversară (35-25) – de la echipa băimăreană, în afara portarilor (Terekhov și Buzogany), doar Fotache nu a marcat din lotul celor 16. Un antrenament cu public – diferență mare de valoare între cele două echipe -, cu un final scontat (și cu un gol spectacol, la final, ca-n vremurile bune, după o aeriană Kotrc – Cip) și, mai ales, cu satisfacția uriașă a băimărenilor că această echipă a Minaurului a reușit maximul posibil: titlul de vicecampioană. O constanță care trebuie salutată: Chapeau à vous!

 

37-29 scor final. Saluturi. Hora bucuriei după un sezon greu. Pentru Minaur, aclamată, meritat, la scenă deschisă de spectatori, au marcat: Cip (6 goluri), Vujovic și Mănescu (câte 4 goluri), Căbuț, Da Silva Mollino, Sabou, Vujic, Pop, Kotrc (câte 3 goluri), Nagy (2 goluri), Kozakevych, Ratkovic și Bușecan (câte 1 gol). Buzogany (6 intervenții salvatoare), Terekhov (4 intervenții salvatoare). De la oaspeți s-au remarcat Ivancenco, Aungurenci și Szasz (câte 5 goluri) și portarul Tenghea (12 intervenții salvatoare).

 

Președintele FRH, Constantin Din, le înmânează medaliile de vicecampioni. Băimărenii intră la premiere purtând pe capuri clopuri moroșenești.

 

Campionatul s-a terminat. Urmează, în weekendul viitor, semifinala și, sperăm, finala Cupei României. Și poate un trofeu.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here