INVESTIȚII – Modernizarea Compartimentului de Primiri Urgențe al Spitalului de Recuperare din Borșa, finanțată de la bugetul de stat

0
211
Spitalul de Recuperare Borșa (Foto: Ioan Drăguș-Roman)

SĂNĂTATE. Modernizarea Compartimentului de Primiri Urgențe (CPU) al Spitalului de Recuperare din Borșa va fi finanțată de la bugetul de stat începând din ianuarie 2020, a anunțat ministrul Sănătății Sorina Pintea.

 

De asemenea, ministrul Pintea a anunțat că există un proiect, deja discutat la nivel ministerial, prin care Spitalul de Recuperare din Borșa să fie preluat din subordinea Ministerului Sănătății în subordinea Consiliului Județean Maramureș, însă președintele administrației județene, Gabriel Valer Zetea (care este și președintele PSD Maramureș), a precizat că deocamdată așteaptă ca statul să finanțeze toate proiectele de modernizare și apoi, când totul va fi gata, să cedeze unitatea spitalicească administrației din Maramureș.

 

CPU Borșa are în acest moment un medic șef de secție, doi medici angajați și șapte medici cu contract de gărzi, precum și 14 asistenți, un infirmier, trei brancardieri și șapte angajați auxiliari. CPU Borșa a fost înființat în 2001, iar în aprilie 2016, din cauza lipsei medicilor specialiști, s-a luat decizia comasării cu CPU Vișeu de Sus, soluția găsită de Direcția de Sănătate Publică Maramureș fiind ca medicii de specialitate care fac și gardă la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, să facă gărzi și la Spitalul de Recuperare din Borșa, banii (inclusiv pentru cheltuiala de personal, medicamente, materiale sanitare) urmând să se facă prin CPU Vișeu de Sus.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here