INEDIT – Copiii sunt invitați să exploreze, într-un mod jucăuș, galeriile Muzeului Judeţean de Artă din Baia Mare

0
193

MUZEU INTERACTIV. Asociația Da’DeCe în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» invită copiii cu vârsta cuprinsă între 4-6 ani să exploreze galeriile muzeului într-un mod jucăuș alături de educatorul cultural Iulia Iordan, a anunțat Oana Enășel, referent de specialitate al instituției muzeale băimărene.

 

Vizitele interactive, adaptate celor mici, vor avea loc joi, 8 august, de la 11.00 și vineri, 9 august, de la 11.00. Participarea este gratuită și se face în baza înscrierii pe adresa de e-mail muzartbm@yahoo.com sau la telefon 0371.079.380.

 

Cele două activități fac parte din proiectul Activează Arta, proiectul având ca scop promovarea patrimoniului cultural și facilitarea accesului familiilor cu copii la patrimoniul material deținut de muzee. Acesta se va materializa în crearea unor instalații interactive, adaptate specificului muzeului, care să fie folosite de copiii și de însoțitorii lor – părinți sau bunici – pentru a înțelege și reține semnificația Fenomenului Centrul Artistic Baia Mare.

 

Asociația Da’DeCe este unul dintre cei mai cunoscuți ofertanți de programe de educație culturală pentru copii. Programele sale promovează patrimoniul cultural – cu precădere pe cel al muzeelor – în mod inedit, inovativ și interdisciplinar și se bazeaza pe principii moderne de psihologie a copilului. Facilitând accesul fizic și spiritual al publicului tânăr în instituțiile muzeale sunt stimulate vizitele familiilor cu copii, precum si intelegerea nevoilor specifice patrimoniului.

 

Iulia Iordan este educator cultural și scriitor. Ea și-a început cariera muzeală la Muzeul Național de Artă al României și a continuat în cadrul de Asociației Da’DeCe în calitate de coordonator creativ. Este autoarea mai multor cărți pentru copii – „Călătorie printre ierburi și lumină”, „Luli și căsuța din copac”, „Povești din calendar”, „Da’ de ce să mă întorc în timp” și a blogului casadincopac.wordpress.com.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here