INVESTIȚIE – Se construiește un pod nou, de 87 de metri, peste râul Vișeu, între comunele Ruscova și Leordina: investiție de 7 milioane de lei

0
668

POD RUSCOVA – LEORDINA. Vechiul pod peste râul Vișeu care face legătura între comunele maramureșene Ruscova și Leordina (practic o fostă cale ferată forestieră construită în 1961 și transformată în pod de șosea după dezafectarea căii ferate, aflată de mai mulți ani în stare critică, a cărei utilitate a fost abandonată pentru că reprezintă un pericol iminent, putându-se prăbuși în orice moment) va fi demolat și înlocuit cu o nouă construcție, din beton armat.

 

Proiectul, al cărui memoriu a fost finalizat relativ recent de firma băimăreană Construct CDP SRL, necesită o finanțare de 7 milioane de lei (exact: 7.007.647,81 lei, sumă care include TVA) și va scurta distanța de parcurgere dintre cele două localități cu circa 1,5 kilometri – acum, legătura între Ruscova și Leordina se face pe traseul DN18 – DJ187.

 

Încă din iulie 2022, proiectul noului pod a obținut certificatele de urbanism din partea primăriilor Ruscova și Leordina și este în faza obținerii acordului de mediu și a avizelor de gospodărirea apelor și a Administrației Parcului Național Munții Maramureșului (se află în aria naturală protejată).

 

Noul pod peste râul Vișeu, proiectat cu 4 deschideri și cu o lungime totală de 87,60 metri (lungimea efectivă a suprastructurii va fi de 78,40 metri), va avea două benzi pentru circulația rutieră și trotuar pietonal. De asemenea, proiectul prevede amenajarea albiei râului Vișeu pe o lungime de 30 de metri în amonte și aval de pod (va fi decolmatată și reprofilată, protejată cu arocamente și curățată de vegetație).

În structura economică a celor două localități, accesul facil reprezintă un aspect important, fiind utilizat în special de locuitorii din Leordina către Piața din Ruscova, aflată în apropierea podului existent.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here