DECIZIE – Președintele Judecătoriei Baia Mare se transferă la Tribunalul Sibiu, iar conducerea instanței a fost preluată de vicepreședinta Alina Dana Nechita

0
1065
sdr

MAGISTRAȚI. Mandatul de preşedinte al Judecătoriei Baia Mare al judecătorului Iacob Cătălin Marcu a încetat ca urmare a susţinerii de către acesta a concursului de promovare efectivă în funcţii de execuţie, organizat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în perioada mai-octombrie 2022 și la care a fost declarat admis (Marcu a cerut promovarea la Secția Civilă a Tribunalului Sibiu sau Alba).

 

Judecătorul Marcu a câștigat concursul pentru funcția de președinte al Judecătoriei Baia Mare și a fost numit începând cu 5 ianuarie 2021, pentru o perioadă de 3 ani (până la 5 ianuarie 2024). Implicit, promovând concursul pentru transfer la Tribunalul Sibiu sau Alba, mandatul său de președinte a încetat în 15 noiembrie 2022.

 

Până când Secţia pentru judecători a CSM va delega în funcţia de conducere un judecător sau până la ocuparea funcţiei de conducere prin concurs, atribuţiile specifice funcţiei de preşedinte al Judecătoriei Baia Mare vor fi îndeplinite de vicepreședinte judecător Alina Dana Nechita, desemnată prin Ordinul de Serviciu emis de preşedintele Tribunalului Maramureş, judecător Alexandru Lucian Verdeş, a precizat conducătorul Biroului de informare şi relaţii publice al Tribunalului Maramureș, judecător Mădălina Elena Cupșa.

 

Alina Dana Nechita a fost grefier la Tribunalul Maramureș, apoi avocat stagiar (2016-2017), fiind numită în funcția de judecător prin decret prezidențial în decembrie 2017 și repartizată la Judecătoria Satu Mare – a condus Secția Penală a Judecătoriei Satu Mare din 19 decembrie 2020 până în 8 august 2021, când a fost detașată la Judecătoria Baia Mare unde a activat ca judecător la Secția Penală. Începând cu 19 ianuarie 2022, conform deciziei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecătorul Alina Dana Nechita a fost delegată în funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Baia Mare.

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here