AUTORIZAȚII DE CONSTRUIRE – Senator Cristian Niculescu-Țâgârlaș: O nouă lege care corectează vidul legislativ din construcții, amenajarea teritoriului și urbanism

0
392
Cristian Niculescu-Țâgârlaș

LEGISLAȚIE: CONSTRUCȚII, AMENAJAREA TERITORIULUI ȘI URBANISM. „Am votat Proiectul de lege redactat și inițiat împreună cu liderul grupului senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, pentru modificarea și completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, pentru modificarea și completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismului și pentru completarea Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ”, a menționat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

 

Noua lege va corecta incoerențele legislative și va acoperi vidul legislativ existent pentru a proteja proprietatea privată și a încuraja investițiile în sectorul imobiliar, asigurând un climat echilibrat în activitatea de construcții, amenajarea teritoriului și urbanism.

 

Conținutul autorizației de construire va include principalele condiții necesare a fi îndeplinite de solicitanți, astfel încât, în termen de 30 de zile de la publicarea datelor pe pagina de internet sau prin afișare la sediul autorității publice emitente, anunțul va consemna și publica data finalizării operațiunilor de publicitate a conținutului autorizației.

 

În plus, potrivit proiectului votat, conținutul autorizației de construire este considerat adus la cunoștiință organismelor sociale interesate la data ultimei operațiuni de publicitate. De asemenea, în litigiile ce vizează autorizațiile de construire, dacă plângerea prealabilă nu mai este obligatorie, termenul pentru introducerea cererilor de anulare, de suspendare sau de intervenție, este de 60 de zile şi începe să curgă de la data ultimei operațiuni de publicitate.

 

Asemenea inițiative legislative, precum cea pe care am depus-o împreună cu senatorul liberal Daniel Fenechiu, generează măsuri care să lămurească cadrul legal existent, readucând echilibrul procesual în litigiile specifice de urbanism, a concluzionat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senatul României.

Biroul parlamentar Senator Cristian Niculescu-ȚâgârlașATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here