INVESTIȚIE – Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea și va lansa licitația pentru construirea unei creșe în Baia Sprie

0
270

CREȘE – MARAMUREȘ. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea pentru construirea încă unei creșe în județul Maramureș, respectiv în orașul Baia Sprie. Creșa care se va construi la Baia Sprie este de tip creșă mică, fiind destinată pentru 40 de copii, iar valoarea investiției este de circa 12,5 milioane de lei.

 

Până acum, în Programul național de construire de creșe, demarat în 2021, Ministerul Dezvoltării finanțează în procent de 100% construirea a 184 de creșe în România, banii fiind repartizați din fonduri guvernamentale și europene (prin PNRR).

 

Din cele 184 de creșe (proiecte tip: creșă mare pentru 110 copii, creșă medie pentru 70 de copii și creșă mică pentru 40 de copii), 12 vor fi construite în județul Maramureș (în localitățile Baia Mare, Sighetu Marmației, Borșa, Vișeu de Sus, Baia Sprie, Târgu Lăpuș, Ulmeni, Câmpulung la Tisa, Copalnic Mănăștur, Groși, Rona de Jos) – la lansarea programului, în România existau doar 395 de creșe, cu o capacitate totală de circa 22.300 de copii.

 

Construcțiile sunt moderne, prietenoase cu mediul înconjurator și eficiente din punct de vedere energetic (de tip nZEB – near-Zero Energy Building: energia necesară funcționării va proveni parțial din surse regenerabile, creșele fiind dotate cu panouri solare şi fotovoltaice). Clădirile vor avea săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprii, cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă în aer liber.

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here