DECIZIE – Administrația județeană cumpără cu 67.000 euro un teren de 800 mp pentru extinderea zonei verzi a Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare

0
1957

ACHIZIȚIE. Consiliul Județean Maramureș cumpără cu 67.000 euro un teren de 800 mp pentru extinderea zonei verzi a Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare “și pentru alte activități specifice spitalului”. Motivarea achiziției are legătură cu o recomandare a Organizației Mondiale a Sănătății, care prevede la unitățile spitalicești o zonă verde de minimum 20 mp/pat.

 

Terenul, aflat în vecinătatea spitalului, a fost propus spre vânzare de proprietar la prețul de 70.400 euro (prețul de piață, conform evaluatorului ANEVAR este de 74.480 euro), iar la începutul anului, la crearea bugetului pe anul 2022, a fost cuprinsă suma de 360.000 lei în buget cu destinația achiziției. În urma negocierilor, prețul de achiziție a fost scăzut la 67.000 euro, respectiv la 331.583 lei la cursul valutar actual.

 

După achiziționare, terenul va face parte din domeniul public al județului Maramureș, urmând ca după înscrierea acestuia în cartea funciară având ca proprietar Județul Maramureș – domeniul public să fie dat în administrarea Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here