INVESTIȚIE – Gheorghe Șimon: „Transgaz a confirmat începerea, în 1 iunie 2020, lucrărilor la gazoductul Sarasău – Sighetu Marmației – Borșa”

0
916

GAZODUCT. Deputatul maramureșean Gheorghe Șimon, fost ministru al Econnomiei, a precizat astăzi, 27 septembrie, că la începutul verii anului viitor Transgaz va începe lucrările la magistrala de transport gaze naturale care va uni comuna Sarasău de orașul Borșa.

 

“În urma discuțiilor pe care le-am avut cu directorul general al Transgaz, Ion Sterian, vă anunț că în 1 iunie 2020 vor demara lucrările de construcție ale gazoductului din Maramureșul istoric, pe o distanță de 86 de kilometri, de la Sarasău – Sighetu Marmației – Borșa. Partea de distribuție ține însă de Consiliul Județean și de UAT-urile implicate”, a declarat deputatul Gheorghe Șimon.

 

Mihai Leontin Leahu, directorul Departamentului de Proiectare și Cercetare al Transgaz, prezent în Maramureș, a confirmat că magistrala de gaz va fi o investiție a Transgaz, proiectul fiind unul amplu, fapt pentru care va fi declarat de importanță națională.

 

“Avem intenția de a uni Maramureșul cu Moldova, fapt pentru care această conductă va continua până la Iacobeni, unde se va lega de conducta Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei, de curând declarată de importanță națională. Am început deja șantierul în Maramureș, avem trei echipe de proiectanți în teren care au efectuat măsurătorile pe aproximativ 40 de kilometri, până în Bogdan Vodă. Studiul de fezabilitate și proiectul vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, urmând ca din primăvara anului 2020 să demarăm procedura de achiziție a lucrărilor de execuție, iar de la 1 iunie 2020 să înceapă efectiv lucrările”, a precizat directorul Departamentului de Proiectare și Cercetare al Transgaz.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here