INVESTIȚIE – Consiliul Județean și Primăria Baia Mare oferă până la 3 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate al centurii rutiere Baia Mare

1
1949

LUCRARE ÎN LICITAȚIE. Administrația județului Maramureș (Consiliul Județean, controlat de Ionel Ovidiu Bogdan – PNL) a introdus în licitație publică un contract pentru elaborarea Studiului de fezabilitate (SF) pentru Varianta de ocolire (rutieră) Baia Mare. Suma estimată pentru plata lucrării este de aproape 3 milioane de lei (exact: 2.924.279,82 lei, sumă care conține TVA și care este echivalentă cu peste 593.000 de euro).

 

Ofertele proiectanților sunt așteptate până în 29 iunie 2021, iar contractul, care va fi plătit din bugetele publice ale județului și municipiului Baia Mare (50%-50%), trebuie finalizat într-un an și jumătate (18 luni). Contractul va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate – preț (unde ponderea prețului va fi 40% din decizia finală, experiența experților-cheie 40% și propunerea tehnică 20%).

 

Centura rutieră a municipiului Baia Mare vizează creșterea eficienței economice a rețelei de transport din zona metropolitană Baia Mare și conectarea acesteia la drumurile existente, pentru fluidizarea traficiului în și dinspre principalele căi de intrare/ieșire din zona metropolitană Baia Mare: DN 1C / E58 Dej – Baia Mare, DN 1C / E58 Baia Mare – Halmeu, DN 18 Baia Mare – Sighetu Marmației – Borșa – Iacobeni, DN 18B Baia Mare – Târgu Lăpuș – Dej, DJ 182B Baia Mare – Șomcuta Mare).

 

De asemenea, centura rutieră a Băii Mari va fi proiectată și pentru a se conecta la viitoarele infrastructuri rutiere majore aflate în diferite stadii de realizare: Drumul de mare viteză Baia Mare – Suceava, Drumul Expres Satu Mare – Oar (Granița Româno-Ungară) – Drum Expres M49 Ungaria și Drum Expres Satu Mare – Baia Mare.

 

Contractorul va trebui să realizeze SF-ul (inclusiv să obțină avizele și acordurile necesare construcției efective) în 6 luni, dar apoi, timp de un an, trebuie să asigure asistența tehnică pentru depunerea cererii de finanțare a execuției efective a proiectului.

 

Noua centură rutieră ocolitoare a municipiului Baia Mare este proiectată cu o lungime de 31,8 kilometri, între intrarea în Bușag și ieșirea din Baia Sprie, prevăzut cu pasaje și noduri rutiere. Banii pentru execuția propriu-zisă a centurii rutiere ocolitoare se încearcă să fie obținuți din fonduri nerambursabile.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here