ÎNVĂȚĂM SĂ FIM TOLERANȚI! – Caravana dizabilității a ajuns în instituțiile de învățământ din Maramureș

0
252

COMBATEREA INTOLERANȚEI. Asociația Esperando și-a propus ca prin proiectul VEDA (Voluntariat – Educație – Dizabilitate – Acțiune) să contribuie la procesul de informare, conștientizare și implicare a tinerilor din școli/universități în procesul de combatere a intoleranței cu privire la tinerii cu dizabilități și integrarea acestora în viața comunității.

 

În acest sens, a fost organizată caravana “Învățăm să fim toleranți”, care i-a adus față în față pe membrii echipei de proiect, tineri cu dizabilități, cadre didactice și elevi/studenți. Întâlnirile au fost organizate în Maramureș la Școala Gimnazială “Nicolae Iorga” Baia Mare, Școala Profesională Dumbrăvița, Colegiul Național “Vasile Lucaciu” Baia Mare și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare.

 

În cadrul evenimentelor, au avut loc discuții și au fost proiectate filmulețe care să îi ajute pe cei prezenți să conștientizeze că e nevoie de implicarea tuturor pentru a crea o societate fără “bariere” pentru persoanele cu dizabilități.

 

“Trebuie să privim dincolo de aparențe și să ne gândim că pe lângă problemele de sănătate cu care persoanele cu dizabilități se confruntă, intervine și modul în care sunt privite, “etichetate” de către societate. Trebuie să învățăm să fim toleranți, să acceptăm persoanele cu dizabilități așa cum sunt, să credem în potențialul lor și să le ajutăm să îl valorifice”, a precizat Lavinia Oșan, specialist PR al Asociației Esperando.



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here