AU PIERDUT – Minaur Baia Mare, înfrângere previzibilă după un meci onorabil la Galați, în urma căruia rămâne pe locul 15

0
328

FOTBAL – LIGA A II-A. Marți, 15 noiembrie 2022, pe Stadionul Oțelul din Galați, în meci contând pentru etapa a 14-a a Ligii a II-a, ACS Suporter Club Oţelul Galaţi a câștigat, cu 1-0 (1-0), partida cu CS Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat la centru de Valentin Naidin din Turnu Măgurele, a opus echipele clasate pe locurile 7 (Galați) și 15 (Baia Mare), fiind primul meci din acest sezon disputat de echipa oaspete în nocturnă (de la ora 20.30).

 

7 grade Celsius la ora meciului, cu echipa lui Dorinel Munteanu (suspendat în acest meci de pe bancă, în urma cartonașului roșu din etapa trecută) pornită din postura de favorită – deși ambele echipe sunt nou-promovate, ambițiile și putințele sunt diametral opuse.

 

Antrenorul Mihai Iosif începe prudent, cu o formulă de 5-4-1: Costache – Alexe, Oiță, Mondragon, Simion, Neacșu – Văsălie, Gneba, Donca, Chitaș – Stanciu. În replică, Munteanu trimite o formație ofensivă, cu 3 atacanți (Maxim, Bokhashvili și Nica), mizând exclusiv pe cartea atacului, formulă anticipată în urma declarațiilor dinaintea partidei (“Vrem 3 puncte, nu contează cum, ci contează să le obținem”).

 

Început cu obișnuita tatonare. Prima ocazie semnificativă o au băimărenii, Chitaș intră de pe banda stângă în care, este înconjurat de 3 gălățeni (Rus, Yabre și căpitanul Neagu), dar trage printre ei, din unghi, în plasa laterală a porții lui Dur Bozoancă. Tot Minaur are și următoarea mare ocazie, în min. 26 Chitaș îl depășește pe Rus, centrează la prima bară, Stanciu deviază din poziție dificilă direct în portar, iar Rus îndepărtează pericolul.

 

Gazdele deschid scorul în min. 37, dintr-o eroare a defensivei băimărene, care s-a oprit (eronat) pentru offside, mijlocașul moldovean Vasile Jardan șutând de la 12 metri, lângă bară, imparabil pentru Costache: 1-0. Avea să fie singurul gol al unei reprize în care, deși același Jardan a mai ratat oportunitate clară de gol (în min. 40, din 16 metri, șut pe lângă poartă), oaspeții au avut ocaziile cele mai clare, dar gazdele au fost mai pragmatice. Totuși, în pofida scorului, Minaur a făcut una dintre cele mai bune reprize din actuala ediție de campionat, jucând de la egal la egal cu una dintre echipele bune ale Ligii a II-a.

 

La pauză, Iosif îi înlocuiește pe Simion și Văsălie cu Bakare Ouato și Matei, iar ivorianul are o ocazie uriașă de egalare după doar 3 minute, șutul din 6 metri trecând printre picioarele lui Dur Bozoancă, dar fiind respins de Rus in extremis. În min. 59, Iosif mai efectuează două înlocuiri (intră Chinde și Muacir în locul lui Donca și Chitaș).

 

Băimărenii se apără bine (când nu o fac, au noroc cu lipsa de inspirație a gălățenilor) și contratacă periculos, în min. 64 Chinde (aflat în teren de doar 5 minute) fiind aproape de un eurogol, șutând din prima, din demivole, de la circa 35 de metri lateral dreapta, aproape de vinclul porții gălățene, însă Dur-Bozoancă respinge în corner. E inspirat Iosif în această seară, dar în fotbal contează doar golurile, iar cei introduși pe teren, deși au fost foarte aproape de gol nu l-au reușit.

 

Stanciu încearcă egalarea în min. 79 din lovitură liberă de la 19 metri, execută corect, are noroc și de o deviere a zidului, dar Dur-Bozoancă respinge în corner de lângă bară. Se mai dau niște cartonașe galbene (Adăscăliței / Muacir, Mondragon) și meciul se încheie cu gălățenii ținând de rezultat și băimărenii atacând haotic și nereușind să desfacă apărarea supranumerică a gazdelor, care își îndeplinesc obiectivul trasat de suspendatul Dorinel Munteanu: 3 puncte, indiferent cum. Băimărenii nu au făcut un meci rău, dimpotrivă (pentru condiția lor). Îmbucurător este că au luptat. Poate dacă Stanciu era mai mult susținut, sau dacă Muacir și Bakare n-ar juca atât de mult cu spatele la poarta în care trebuie să înscrie, poate… Dar, la final, din fotbal rămân doar certitudinile: 1-0.

 

Oțelul Galați – Minaur Baia Mare: (1-0), au marcat Vasile Jardan (min. 37). În urma acestei înfrângeri, Minaur rămâne pe locul 15. Etapa următoare, a 15-a, Minaur joacă acasă, în 26 noiembrie 2022, de la ora 11.00, cu ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu (locul 14).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here