INTERES PUBLIC – În Maramureș, până la finalul anului se mai desfășoară vaccinarea antirabică gratuită a câinilor și pisicilor din gospodăriile populației: se plătesc doar microcipul și manopera de implantare

0
157

VACCINARE ANTIRABICĂ – ANIMALE DE COMPANIE. În perioada octombrie 2023-decembrie 2023, medicii veterinari de liberă practică desfășoară acțiunea de vaccinare antirabică a animalelor de companie (câini și pisici) din gospodăriile populației. După această dată se fac vaccinările de completare pentru animalele care nu au putut fi vaccinate din motive obiective în timpul campaniei. Sunt supuse acțiunii toate animalele de companie în vârstă de peste 12 săptămâni și nu mai târziu de 12 luni de la ultima vaccinare, frecvența vaccinării este de o dată/an.

 

Vaccinarea antirabică și microciparea carnasierelor sunt acțiuni obligatorii care asigură evidențierea trasabilității vaccinului în vederea prevenției și eradicării rabiei (turbarea). Regulamentul UE 689/2020 și Decizia nr. 6/31.01.2023 a Curții Constituționale a României nu exclude posibilitatea executării celor două activități în cursul aceluiași moment temporal.

 

Având în vedere importanța prevenirii rabiei statul subvenționează contravaloarea vaccinului și administrarea acestuia. Valoarea microcipului și manopera de implantare sunt suportate de proprietar. Rugăm populația să dea tot sprijinul pentru derularea în bune condiții a celor două acțiuni.

 

Dr. Dănuț Ioan Crișan, director executiv DSVSA Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here