INTERES PUBLIC – Campanie de informare pentru părinți: Siguranța auto a micilor pasageri

1
186

CAMPANIE DE INFORMARE PENTRU PĂRINȚI. Asociația Yellow Shirts derulează în luna noiembrie o campanie online de informare și educare a tinerilor părinți cu privire la siguranța auto a micilor pasageri, prin intermediul proiectului „Părinți educați, copii informați”, proiect realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș.

 

Campania are ca prim scop informarea și susținerea educării părinților tineri cu privire la obținerea siguranței copiilor în mașini. De importanța folosirii unui scaun auto adecvat, precum și de instalarea corectă a acestuia, depinde nu doar bunăstarea și confortul micilor pasageri, dar și siguranța și viața lor în cazul nefericit al accidentelor auto.

 

România ocupă primul loc în UE la rata mortalității rutiere și la decesele copiilor în accidente de mașină.

 

Principala cauză de deces în rândul copiilor de până la 15 ani este lipsa utilizării scaunelor auto. Educația insuficientă sau chiar inexistentă cu privire la scaunele auto pentru copii, coroborată cu rata scăzută de utilizare a acestor dispozitive de siguranță cauzează numărul mare de decese în cazul copiilor implicați în accidente de mașină. O parte semnificativă a acestor decese poate fi prevenită prin educarea părinților, în special a celor tineri, și sprijinirea lor în alegerea scaunului auto potrivit.

 

Pornind de la această realitate, precum și de la rezultale sondajului realizat în august-septembrie 2023, am demarat campania de informare și educare a părinților, în special a celor tineri, cu privire la alegerea și montarea corectă a scaunelor auto pentru copii. În acest sens avem pregătite 6 videouri cu explicații concrete și practice pe subiectele abordate, precum și 10 articole cu informații adiționale la fel de relevante și importante pentru părinți.

 

Materialele video prezintă informații și explicații despre Codul Rutier cu privire la folosirea scaunelor auto, alegerea potrivită a unei scoici sau a unui scaun auto de la naștere, cum se instalează corect scoica (pentru bebeluși până la aproximativ 15 luni), amplasarea scaunului auto cu fața sau cu spatele la sensul de mers (pentru copii de la 1,5 ani la 5-6 ani), folosirea scaunului înălțător sau a înălțătorului simplu (pentru copiii de peste 6-7 ani), respectiv cele mai frecvente greșeli la instalarea unui scaun auto.

 

Cele 10 articole adiționale cu informații suplimentare de pe blog despre siguranța copiilor la transportul în scaune auto abordează teme precum îmbrăcărea copiilor în scaunele auto, ce accessorii se pot folosi, sfaturi pentru călătorii pe distanțe mai lungi, scoica în avion, riscurile scaunelor la mâna a doua, curățarea scaunelor, respectiv despre omologarea și testarea scaunelor auto.

 

Materialele pot fi vizualizate pe:

 

 

Educăm să protejăm!

 

Asociația Yellow Shirts



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here