EXCLUSIV – În urma fugii din țară a condamnatului Cătălin Cherecheș, fost primar al Băii Mari, i s-a mai deschis un dosar penal: nimeni nu mai numără al câtelea

24
82677
Cătălin Cherecheș

CHERECHEȘ, UN NOU DOSAR PENAL. În urma fugii din țară a condamnatului Cătălin Cherecheș, fost primar în municipiul Baia Mare în perioada 23 mai 2011 – 24 noiembrie 2023, Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare a înregistrat încă un dosar penal pe numele acestuia, care vizează comiterea infracțiunilor trecere frauduloasă a frontierei de stat și fals privind identitatea.

 

Conform Codului penal, pedepsele pentru aceste infracțiuni sunt de închisoare de la 1 la 5 ani. În baza acestei încadrări, procurorii pot cere mandat arestare preventivă în lipsă. De asemenea, pentru că cercetatul penal este fugit din țară, pot cere emiterea unui mandat urmărire internațională.

 

Vă reamintim că fostul edil al Băii Mari, Cătălin Cherecheș (45 de ani), a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție (luare de mită), după un proces care a durat 7 ani și 4 luni (în perioada 5 iunie 2016 – 24 noiembrie 2023). Deși era plasat sub măsura preventivă a controlului judiciar, el a fugit din țară cu circa două ore înaintea pronunțării sentinței definitive, trecând ilegal frontierea (prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea – jud. Satu Mare), folosindu-se de cartea de identitate a vărului său, care are dublă cetățenie (română și germană).

 

Din anul 2020 și până acum, peste 2.600 de persoane au fost date în urmărire internațională. Dintre acestea, 2.540 au fost aduse în țară în baza unor mandate europene de arestare.

 

În acest moment, în Camera Deputaților se dezbate un proiect de lege al Ministerului Justiției, care prevede că dacă o persoană condamnată la închisoare nu se predă în teremen de 7 zile, i se mai adaugă un spor de pedeapsă cuprins între 6 luni și 3 ani, infracţiunea fiind asimilată celei de evadare. Mâine, 29 noiembrie 2023, este programat votul final pentru modificarea legislativă, iar dacă va fi aprobat de majoritate, legea va fi înaintată președintelui României pentru promulgare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

24 COMENTARII

    • Bravo! Desființați parchetele, tribunalele și judecătoriile. Desființați chiar și poliția. Dacă aveți vre-un deranj, vă judecă „Un om”. Știe el mai bine. Așa e și la talibani. Te condamna cel mai habotnic taliban, că așa a înțeles el din singura „carte sfântă” pe care a citit-o. Și tot el te și execută. De aia e țara asta unde e, că fiecare e mare expert în ce-ar trebui să facă ceilalți și de regulă, mediocru sau slab în munca lui.

  1. Daca exista justiție adevărată atunci să facă pușcărie toți care au luat mită (primari ,doctori ,polițiști ,etc) Sunt suficiente locuri in pușcării sau ii ducem și la casa de nebuni?!!

  2. Mai fraților ! Cum se poate că toți cdamti sa plece de sub nasul autorităților suntem noi oare prosti ?? Sau suntem considerați de mafioți statului prosti !??? Pai toți au umplut Italia mafiota și Grecia .Dubaiul Marea Britanie toți de rod in nas și ei ramin cu bani cu bunurile și liberi !!Acesta tara numită Romania nu mai poate nimeni guverna !! Un stat eșuat citat de la cel mai mare nivel Acuma U.D.M .R a mers la Wahigton sa se plina la Americani că nu vrem sa le lăsăm autonomia Ardealului Nimeni nu spune nimica ! Mulțumesc !!

  3. La multi ani …si la mai multi ani…penalilor. Acum sper sa ii vina randul si la Doru Dancila. Acesta a falimentat, a inselat si a tepuit multe firme. Sa aiba parte de medicamente de bani furati

  4. Dar despre oamenii care l au ales in aceste conditii, nu spune nimeni nimic?
    A alege un om care ESTE in puscarie este normal?
    Acest primar a fost incurajat sa faca infractiuni in continuare.
    De alegatorii lui!!!!
    Urmeaza Simion de la AUR!

  5. Suntem proștii de serviciu , toți dobitocii și hoții care pozează în ” sfinți ” și care au furat cât au putut ne dau lecții de moralitate și când se descoperă că au făcut ce au făcut , ce crezi ? , se evaporă … ; bravos națiune , halal să – ți fie . Corb la corb nu își scoate ochii , suntem conduși de o șleahtă de hoți care se apără unii pe alții ( imunitate , pensii speciale – blehhhh )

  6. Hai acasă Cătaline că a terminat finu’ cărărușa de pe malu’ Săsarului. Cea inutilă, făcută cu 22 de meleoane din banii prostimii! Hai să ne plimbăm. Nu-i păcat să nu te plimbi pe ea tocmai tu, care ai pus atâta suflet? Hai și dă drumul la plăți, că-i rost de popcorn! Apropos, vezi că locotenentul dănțăuș te-a trădat deja!

  7. Întrebare.unde este Mario Iorgulescu? La pușcărie nu este sigur. DE CE ? Unde este JUSTITIA ? Pentru ce plătim TAXE ? Când aduceți in tara acești infractori? La bătrânețe ?

  8. Pai o să îl prindă probabil că pe prințul Paul de Romania ,ori poate că UDREA ORI IOANA BĂSESCU ,LA CARE SAU PRESCRIS FAPTELE,ce vrei 8 ani nu sunt suficienti

    • Din Rusia e mai greu de extradat, aproape imposibil cu clasa politica ce o avem lingatoare de dosuri mUE si US, iar daca ai bani poti trai boiereste si la Rusia, chiar frumos…

    • Udrea este la racoare, ce tot vorbesti? Paul Lambrino a fost arestat prin Franta si este in proces de extradare. Cat sa stai ascuns? O viata intreaga sa dormi cu frica si sa te uiti peste umar? Ioana Basescu nu a fost condamnata, deci nu are legatura cu subiectul.

  9. Totul e în zadar dacă cei din hora acestuia ( vezi filmul de la nuntă ) nu intră la apă. Chiar nimeni nu-i întreabă pe cei cu lucrări în oraș cât au dat ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here