INIȚIATIVĂ LEGISLATIVĂ – Bogdan (PNL Maramureș): Reducerea TVA de la 19% la 16% și a TVA pentru alimente de la 9% la 5%, din anul 2020

0
148
Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș
Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș

COTA TVA. Colegii mei din Parlament au depus zilele acestea în Senat o inițiativă legislativă privind reducerea cotei standard de TVA de la 19% la 16% și a cotei de TVA pentru alimente de la 9% la 5%, începând din anul 2020.

 

Inițiativa este justificată de faptul că actuala cotă de TVA îi determină pe mulți să caute soluții ilegale pentru a nu plăti, iar la final cel care suferă este tot bugetul de stat, gradul de colectare al acestei taxe fiind în continuare redus. Reducerea TVA i-ar putea determina pe mulți să plătească voluntar taxele, fără să mai încalce legea, iar la buget s-ar putea strânge mai mulți bani decât se strâng în prezent.

 

Aceste măsuri pot avea și un impact macroeconomic important, în condițiile în care producătorii autohtoni de alimente vor deveni mai competitivi prin prețurile finale practicate pe piața locală, conducând astfel la un efect pozitiv asupra balanței comerciale deficitare a României, prin diminuarea importurilor și prin stimularea exporturilor.

 

Vom susține acest proiect în comisii și în plen și sperăm să fie adoptat în sesiunea de toamnă, pentru a intra în vigoare din 2020. Măsuri bune pentru economie și pentru români.

 

Ionel BOGDAN, Președinte PNL Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here