INFRASTRUCTURĂ EDILITARĂ – Contract de peste 18 milioane de lei pentru extinderea cu 22 de kilometri a rețelei de canalizare din Remetea Chioarului

0
261

REMETEA CHIOARULUI  CONTRACT ÎN LICITAȚIE. Administrația publică din comuna maramureșeană Remetea Chioarului, controlată de edilul Călin Ovidiu Petrică (ex-PMP, acum PSD), a scos la licitație un contract estimat la peste 18 milioane de lei (exact: 18.328.803,50 lei, sumă care include TVA) și care vizează proiectare și execuția extinderii rețelei de canalizare a apelor uzate din comună.

 

Proiectul a fost estimat în SF-ul actualizat din decembrie 2023 la suma de 19,01 milioane de lei. Cea mai mare parte a sumei necesare, respectiv 18,36 milioane de lei, provine dintr-o finanțare nerambursabilă guvernamentală, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Lucrările trebuie finalizate în 2 ani și 3 luni (27 de luni – sunt prevăzute 3 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție) și trebuie garantate 3 ani.

 

Conform proiectului, rețeaua de canalizare din Remetea Chioarului va fi extinsă cu aproape 22 de kilometri (21.878 metri), vor fi montate 18 stații de pompare/repompare și vor fi racordate 542 de locuințe (1.305 locuitori vor beneficia direct de această extindere)

 

Contractul, care așteaptă oferte până la 5 aprilie 2024, va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%, planul de management al calității lucrărilor executate de 20%, experiența profesională a 3 experți-cheie 21%, resursele alocate pentru realizarea activităților 19%).

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here