DECIZIE DEFINITIVĂ – Dosarul în care Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, este acuzată de luare de mită va fi judecat acasă, la Tribunalul Maramureș

3
3118
Sorina Pintea

AU DECIS DUPĂ 7 LUNI. Magistrații Secției I Penală a Tribunalului Bucureşti au decis că instanţa nu are competenţa de a judeca dosarul în care DNA a acuzat-o de luare de mită pe Sorina Pintea, fostă ministru al Sănătăţii și fostă manager a Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare.

 

Practic, magistrații din Capitală au admis excepţia de necompetenţă teritorială clamată de avocații lui Pintea și au decis definitiv, după aproape 7 luni de la trimiterea dosarului în instanță, să decline competenţa de soluţionare (adică judecarea propriu-zisă) Tribunalului Maramureș. Așadar, procesul de luare de mită a fostei manager a celui mai mare spital din Maramureș va fi judecat (și decis) acasă.

 

Vă reamintim că Sorina Pintea a fost reținută de DNA în 28 februarie 2020, după primirea, în biroul de manager al spitalului din Baia Mare, a sumei de 120.000 lei, ca mită, conform DNA, care a precizat că “s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”. Pintea a fost menținută în arest o săptămână (până în 6 martie), când a fost eliberată și plasată sub control judiciar de Curtea de Apel Bucureşti. În 30 aprilie, Pintea a fost trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită.

 

Conform dosarului DNA, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi pretins şi primit mită (ca procent din contractul de amenajare a blocului operator al sălii de chirurgie cardiovasculară și toracică), prin intermediarul Mihai Coste din Baia Mare, de la Octavian Niculescu (managerul Hospital Technical Solutions SRL București) și George Tudor Lucian (reprezentant al aceleiași firmei), în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020).

 

2mnews vă ține informați în privința desfășurării și soluționării procesului.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Dle Vischi … prea „fabricat” a fost dosarul acesta …

    Cu cateva zile inainte de a-si anunta candidatura la Primarie, repede au inhatat-o. Nu stiu cat e de „curata”, dar tare presimt ca a fost mana cuiva astfel incat Împăratul sa aiba drum liber-calare la Primărie…. [Pintea era singurul „pericol” real, restul canditatilor nici nu au fost cunoscuti de cetateni] …

    Au rezolvat-o „rapid” Zetea & Kake & Co….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here