INFRASTRUCTURĂ – Contract de peste 64 de milioane de lei pentru reabilitarea a 14,6 kilometri de drum județean în Maramureș

0
1542

ANTICIPARE. Consiliul Județean Maramureș a “furat” startul și, deși încă nu are semnat contractul de finanțare (sesiunea de analiză urmează să fie deschisă curând), a introdus în licitație publică, sub clauză suspensivă (condiționat de semnarea contractului de finanțare nerambursabilă), un contract în valoare de peste 64 de milioane de lei (exact: 64.385.564,22 lei, sumă care include TVA), care vizează proiectare și execuție pentru 14,6 kilometri de drum județean.

 

Obiectivul este reabilitarea DJ 186B, pe tronsonul Ferești (DN 18) – Cornești – Călinești – Sârbi – Budești (DJ 109F), lucrările urmând să se execute în comunele Giulești, Călinești și Budești. Procedura a fost explicată prin faptul că “o maturitate a proiectului este în avantajul beneficiarului în vederea aprobării cererii de finanțare, reducând durata de implementare” – adică, derularea licitației în paralel cu analiza cererii de finanțare (care va fi depusă prin POR – Programul Operațional Regional – fiind cuprinsă în proiectul Mara-Nord și având deja un avantaj, prin faptul că documentațiile tehnice au fost realizate tot cu finanțare nerambursabilă europeană, proiectul fiind considerat viabil/util) reduce considerabil timpul de finalizare a proiectului.

 

Contractul, pentru care se așteaptă oferte până la 23 iunie 2023, va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%, garanția lucrării de 18% – aceasta trebuie să fie cuprinsă între 3 și 6 ani -, experiența profesională a 3 experți-cheie de 22% și propunerea tehnică de 20%). Lucrarea trebuie finalizată/recepționată într-un an (365 de zile).

 

Administrația județului Maramureș vrea să reabiliteze prin proiectele Mara-Nord și Mara-Nord II, 5 tronsoane care totalizează peste 120 de kilometri de drum județean, suma totală necesară fiind de circa 140 de milioane euro.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here