LUCRĂRI – Două școli din cartierul „Hatvan” din Baia Mare vor fi renovate: contract semnat, valoare 3,5 milioane de lei

0
1127
Școala „Vasile Alecsandri” Baia Mare

RENOVARE ȘCOLI. La 11 mai 2023, Primăria Baia Mare a semnat două contracte cu aceeași firmă privind renovarea spațiilor școlilor gimnaziale „Simion Bărnuțiu” (foto mic dreapta, situată pe str. Mihai Eminescu nr. 80A și construită în anul 1959) și „Vasile Alecsandri” (situată pe str. Pășunii 2A – școala funcționează în actuala clădire din 1993). Contractele au fost semnate cu sereleul Nord Antreprenor, fostul Trust Construcții Nordin SA (până în noiembrie 2015), și totalizează peste 3,5 milioane de lei (exact: 3.534.408,17 lei, sumă care include TVA), mare parte din sumă urmând să fie plătită dintr-o finanțare nerambursabilă europeană, prin POR – Programul Operațional Regional.

 

Nord Antreprenor SRL, care până de curând figura în Top 10 mari creditori ai municipiului Baia Mare (firmele cu cele mai mari sume de recuperat din facturile neplătite de Primărie, la final de februarie era înregistrat cu o creanță de peste 1 milion de lei), mai avea la finalul lunii martie o creanță către Primăria Baia Mare de 476.693,16 lei. Lucrările la cele două școli situate în cartierul Vasile Lucaciu din Baia Mare (colocvial, „Hatvan”) au fost incluse în aceeași licitație, însă pe două loturi distincte (fiecare școală pe un alt lot), ambele fiind câștigate de Nord Antreprenor, care a avut unica ofertă admisă de comisia de licitație (criteriul unic de atribuire a contractelor a fost Prețul cel mai mic).

 

Firma care va efectua renovarea celor două școli din Baia Mare, înregistrată în Cicârlău și controlată din octombrie 2021 de Silviu Lucian Pop (unic asociat) – până atunci a fost în proprietatea lui Vasile Adrian Dobrican -, a executat până acum și lucrări la alte școli și blocuri sociale din municipiul reședință de județ. La finalul anului 2021, Nord Antreprenor a raportat o cifră de afaceri de aproape 9 milioane de lei (record în istoria economică a firmei) și un profit net de doar 34.000 lei realizat cu 47 de angajați.

 

Pop mai deține firma TCM Nord SRL (înregistrată tot în Cicârlău, cu același obiect de activitate ca și Nord Antreprenor, lucrări de construcții a clădirilor, și trecută în perioada 2016-2020 printr-o insolvență soluționată cu bine), precum și  o participație de 25% într-o firmă nouă, Wiren Livada 500MW SRL București, care are ca obiect de activitate lucrări de construcție a liniilor de distribuție a energiei electrice și de telecomunicații.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here