ÎNFRÂNGERE DRASTICĂ – Echipa feminină Minaur a jucat doar o repriză la Buzău, un alt meci în care au fost snopite de o echipă de pluton

0
571

HANDBAL FEMININ – LIGA I. Joi, 16 noiembrie 2023, în Sala Romeo Iamandi din Buzău, în meci contând pentru etapa a 11-a din Liga I la handbal feminin, Gloria Buzău a câștigat, cu 36-24 (16-15), partida cu Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 8 (Buzău) și 9 (Baia Mare).

 

După un început slab de partidă (ultima a anului 2023 pentru cele două echipe), în care gazdele s-au distanțat rapid la 4 goluri (min. 9, 5-1), băimărencele pornesc goana după egalare, pe care o reușesc în min. 20 (10-10) și chiar preiau conducerea având în min. 23 două goluri avans: 10-12 (a fost o revenire de la 9-5 la 10-12 în doar 9 minute). Minaur înscrie îndeosebi cu pivotul Spugnini Santome, extrema dreaptă Tănăsie și interul stânga Vujović. Se intră în ultimele 5 minute ale primei reprize la egalitate, 12-12, după golurile gazdelor (Ilyina și Pal). Buzoiencele au un final de repriză mai bun și încheie în avantaj minim: 16-15.

 

Pivotul Spugnini Santome, cel mai bun om al Minaurului în prima repriză, 5 goluri (procentaj de reușite de 100%) – Tănăsie, Vujović și Pavlović au câte 3 goluri marcate. Suferim în apărare, deși Minaur le incomodează vădit pe sportivele de la Gloria – buzoiencele au marcat 16 goluri din 19 șuturi – și la lipsa de concentrare în atac – băimărencele au tras de 22 de ori la poartă, cu 3 șuturi mai mult decât gazdele, dar au marcat cu 1 gol mai puțin.

 

Repriza a doua începe cu egalarea semnată de centrul Ianăși, dar belarusa Dziyana Ilyina marchează o dublă în doar 15 secunde și Gloria revine la conducere și încheie prima treime a ultimei reprize cu 4 goluri în avantaj (min. 40, 22-18). Apoi, situația devine critică, iar luăm două goluri în 10 secunde (prin Moroianu și Ilyina) și Gloria are 24-18 în min. 41.

 

Avea să fie doar începutul dezastrului, buzoiencele marcând din toate pozițiile și ajungând în 10 minute la un neverosimil 32-20. Practic, în primele 20 de minute din repriza a doua, băimărencele au încasat tot atâtea goluri cât în toată repriza întâi și au marcat doar o treime (5 goluri) din câte au înscris în primele 30 de minute. Cu 5 minute înaintea finalului, Gloria conducea cu 35-22 și problema învingătoarei nu și-o mai puneau nici cei mai înflăcărați suporteri. Final: 36-24. În repriza a doua, scorul a fost 20-9. Ceea ce spune totul.

 

Pentru Minaur au înscris Spugnini Santome (6 goluri), Tănăsie (4 goluri), Ianăși, Vujović și Pavlović (câte 3 goluri), Gomes Da Costa (2 goluri), Vukajlovic, Lundback și Mițicuș (1 gol). De la învingătoare s-au remarcat portarul Pijevic (12 parade salvatoare – cât au tras băimărencele în ea!), Pal (11 goluri), Ilyina (8 goluri), Moroianu (6 goluri).

 

În urma înfrângerii, Minaur rămâne pe locul 9 cu 12 puncte în 11 meciuri (4 victorii și 7 înfrângeri). În etapa următoare, băimărencele joacă pe teren propriu, în 13 ianuarie 2024, cu SCM U. Craiova (locul 2).

 

* Foto: @Gloria Buzău

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here