FOTBAL – Fostul lider al Ligii a 5-a din Maramureș va reprezenta județul în etapa națională a Cupei României: competiția începe peste 10 zile

0
411

CUPA ROMÂNIEI. După ce miercuri, 14 iulie 2021, finala județeană a Cupei României 2020-2021 s-a sfârșit cu victoria fostului lider al Ligii a 5-a județene, ASC Lăpuș (acum clasată pe locul 2), care s-a impus cu 5-2, după prelungiri, în meciul cu AS Mireșu Mare (de asemenea, echipă din Liga a 5-a, locul 3 în campionat), echipa din comuna Lăpușul Românesc se pregătește de prima etapă națională a competiției, acolo unde vor intra și o parte din echipele de Liga a 3-a.

 

În finala județeană, disputată pe Stadionul ”Viorel Mateianu” Baia Mare și condusă la centru de arbitrul Răzvan Necrici, cele două echipe au încheiat la egalitate după 90 de minute, 2-2 (0-1), cei din Mireșu Mare deschizând scorul în prima repriză, min. 12, prin Răzvan Stenicica, lăpușenii egalând chiar în debutul reprizei a doua, prin Radu Coste (min. 48) și trecând în avantaj după doar 5 minute de la începutul cele de-a doua părți a meciului, prin golul lui Bogdan Ilea (2-1, min. 50).

 

Totuși, Mireșu Mare a reușit egalarea, același Răzvan Stenicica (min. 77) trimițând meciul în prelungiri, acolo unde Lăpușul Românesc (care în această ediția s-a dovedit o specialistă a prelungirilor, câștigând ultimele 3 meciuri) a repetat forcingul de la începutul celei de-a doua reprize, înscriind 3 goluri (!) în primele 10 minute ale primei reprize de prelungiri (Grigore Costenar – min.92, Bogdan Ilea – min. 99 și Adrian Șanta – min. 100) și tranșând soarta partidei și a câștigătoarei Cupei României – faza județeană: ASCF Lăpuș – AS Mireșu Mare 5-2 (2-2, 0-1) – duminică, 18 iulie 2021, cele două echipe se vor întâlni din nou, la Mireșu Mare, în campionat, într-un meci contând pentru etapa a 7-a a Ligii a 5-a Maramureș.

 

Lăpușenii merg așadar în etapa națională, care debutează în 28 iulie 2021 (finala competiției este programată pe 19 mai 2022), unde vor juca, cel mai probabil, împotriva unei echipe de Liga a 3-a. Pentru a câștiga etapa județeană a competiției, ASCF Lăpuș a depășit, în ordine: Speranța Cernești (Liga 5) cu 3-0, Unirea Săsar (Liga 5) cu 3-1, Minerul Baia Sprie (Liga 4) cu 7-6 după penalty-uri (3-3 după 90 de minute și prelungiri) și FC Suciu de Sus (Liga 4) cu 5-4 după prelungiri (4-4 după 90 de minute) și AS Mireșu Mare 5-2 după prelungiri (2-2 după 90 de minute).

 

* Foto: @ AJF Maramureș

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here