ÎNFRÂNGERE CLARĂ – Minaur Baia Mare, eliminată din Cupa României de Rapid București, care a câștigat cu 5 goluri diferență

0
602

CUPA ROMÂNIEI. Miercuri, 25 august 2021, în Sala Polivalentă din Bistrița, în meci contând pentru sferturile Cupei României, Rapid București a învins clar Minaur Baia Mare 28-23 (12-10) și s-a calificat în Final Four, semifinalele și meciurile din finale fiind programate în 28 şi 29 august.

 

În ultimele 4 meciuri directe, Minaur a câștigat detașat 3, unul fiind încheiat la egalitate, fapt care, coroborat cu poziția din clasamentul Ligii 1 ediția 2020-2021 (Minaur locul 2, Rapid locul 6) făcea din echipa băimăreană o favorită certă pentru calificare. Numai că argumentele nu țin loc de calitate a jocului, bucureștencele depășindu-le net pe băimărence.

 

Meciul, condus de cuplul de arbitri internaționali Mihai Pârvu (București) și Mihai Potîrniche (Buzău), a fost controlat clar, de la un capăt la altul, de bucureștence, echipă care în ediția precedentă de campionat au încheiat pe locul 6, la 4 locuri sub echipa băimăreană. Echipa vicecampioană, antrenată în acest sezon de Raul Fotonea, a început timorată meciul, fiind condusă încă din debutul partidei cu 3 goluri (4-1, min. 7), o diferență care s-a majorat în min. 20 la 5 goluri (11-6), prin golul lui Fernandez. Băimărencele au revenit în joc, recuperând pas cu pas diferența de pe tabela de marcaj, încheind repriza cu o diferență de 2 goluri față de adversare (12-10).

 

A doua repriză, parcă șablon după prima, a început cu Rapid la timonă, elevele lui Carlos Viver refăcând diferența de 5 goluri în doar 1 minut și jumătate, în primele 90 de secunde ale reprizei înscriind Constantinescu, Lopez și Ilie (15-10, min. 32) A urmat o nouă cursă de urmărire a vicecampioanei, orgoliul rănit fiind reparat în min 45, când Borș reușește golul egalizator: 20-20. Apoi, însă, Dragomir, Fernandez și Tîrcă înscriu consecutiv și duc din nou Rapidul la 3 goluri avans când mai erau 11 minute de joc.

 

Burlacenko și Fujita reduc avantajul rapidistelor la un gol și tabela indică 23-22 și încă 9 minute de joc. Însă au fost 9 minute în care bucureștencele au marcat de 8 ori, iar băimărencele… o singură dată, prin aceeași Fujita, dar și acel gol a venit târziu, când mai erau 90 de secunde de joc și soarta partidei, a câștigătoarei și a calificării era deja pecetluită.

 

Pentru Minaur au înscris Laslo (5 goluri), Fujita și Borș (câte 4 goluri), Burlachenko și Popa (câte 3 goluri), Severin (2 goluri), Zyk și Tănăsie (câte 1 gol). De la rapidiste s-au remarcat Fernandez (6 goluri), Tîrcă (5 goluri), Buceschi și Dragomir (câte 4 goluri). Zyk a primit cartonașul roșu în ultimul minut de joc, pentru trei eliminări. Rapid s-a calificat, meritat, în semifinalele competiției.

 

* Foto generică: @ Alex Nicodim via Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here