EVENIMENT – Impresionantul documentar „România sălbatică”, proiectat sâmbătă pe Stadionul din Târgu Lăpuș: intrarea spectatorilor, gratuită

0
317

CARAVANA TIFF UNLIMITED. Sâmbătă, 28 august, de la 20.45, Caravana TIFF Unlimited aduce pe Stadionul din Târgu Lăpuș impresionantul documentar „România sălbatică”, un proiect de anvergură, cu imagini spectaculoase, realizat timp de 10 ani de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache. Intrarea spectatorilor este liberă (gratuită), însă pe durata evenimentului este obligatoriu portul măștii de protecție.

 

România sălbatică” a obținut Premiul Publicului pentru Cel mai popular film românesc la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). Filmul prezintă imagini în premieră pentru România, din regiuni spectaculoase și greu accesibile, precum și povești unice despre biodiversitatea țării.

Demersul, unic pentru țara noastră, s-a bucurat încă de la început de susținerea specialiștilor din ONG-urile de mediu, a administratorilor parcurilor și rezervațiilor naturale, precum și a întregii comunități de fotografi și pasionați de natură.

 

Prima etapă a proiectului România sălbatică, inițiat de fotograful Dan Dinu, în colaborare cu WWF (World Wide Fund for Nature), s-a desfășurat în perioada 2010-2013, când au fost fotografiate toate cele 28 de rezervații mari din România (parcuri naționale, parcuri naturale, geo-parcuri și o rezervație a Biosferei), demersul finalizându-se cu o expoziție de fotografie în aer liber. Cosmin Dumitrache, videograf cu peste 15 ani de experiență, s-a alăturat proiectului în 2014.

 

În 2018, Dan și Cosmin au decis să încununeze munca acestor ani printr-un documentar de anvergură, România sălbatică, ce se va lansa din 17 septembrie 2021 în cinematografele din România.

 

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat în parteneriat cu TIFF și ajunge anul acesta la a 12-a ediție. Platforma de streaming a festivalului, TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro) a fost lansată în 2019 și cuprinde o selecție importantă de filme independente, premiate, semnate de cineaști de renume.

 

* Foto: @ Dan Dinu

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here