INCREDIBIL – Consiliul de Administrație a anulat procedura de selecție, perpetuând starea de nelegalitate a directorilor Aeroportului

2
1343
Membrii CA al Aeroportului Internațional Maramureș (de la stânga la dreapta): Călin Chilat, Viorel Buta, Marin Brăgaru, Adrian Pop și Ágoston Ödön

AEROPORT. Pentru că membrii Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Maramureș au refuzat să încalce legea și să ignore rezultatul procedurii de selecție a celor cinci directori – fapt pentru care nu l-au putut numi pe Bogdan Dale director de Mentenanță, așa cum s-a transmis de la vârful Consiliului Județean -, procedura de selecție a fost… anulată.

 

Decizia, luată aseară, perpetuează starea de nelegalitate în privința numirii directorilor Aeroportului Internațional Maramureș, aceștia nefiind numiți, așa cum prevede legea (Ordonanța de Urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice), ci prin concurs.

 

N-au putut să-i facă jocul Îngerului

 

Comunicatul oficial a fost luat după tensiunile politice inerente, în primă fază ședința fiind decalată, fără nicio explicație, cu o zi (conform calendarului procedurii, ar fi trebuit să aibă loc luni, 13 mai).

 

Unii membrii ai CA au declarat, sub protecția anonimatului, că, chiar cu riscul îndepărtării lor din structura de conducere, nu vor vota pentru schimbarea conducerii Serviciului Mentenanță, actualul director, Octavian Cudalbu, având cel mai mare punctaj la evaluare, unul superior cu aproape 20 (!) de puncte față de cel al lui Bogdan Dale, preferatul lui Gabriel Valer Zetea (foto mic stînga, încadrat de Dale și Cudalbu), șefului pesedist al județului.

 

În consecință, s-a luat o decizie de compromis, care nu rezolvă însă starea de nelegalitate privind numirile actualilor directori: anularea întregii proceduri, fapt care nici nu a fost anunțat public până în cursul nopții trecute – “Prin hotărârea nr. 7, din data de 14.05.2019, a Consiliului de Administrație al R.A. Aeroportul Internațional Maramureș se anulează procedura de selecție pentru posturile de director, organizată la nivelul regiei în perioada 21.12.2018 – 09.05.2019”.

 

Conform matricelor de evaluare întocmite, conform legii, de comisia de selecție numită de CA, cei cinci directori trebuiau să fie următorii: director Operaţional: Traian Dorel Brad (92 de puncte din 100 posibile); director Siguranţă: Mircea Iliescu (92 de puncte); director Economic: Maria Todoruţ (93 de puncte); director de mentenanță: Octavian Emilian Cudalbu (93 de puncte); director de Marketing (funcție nou-creată): Ioachim Nicolae Făt (foto mic dreapta – 90 puncte).

 

Care e motivul oficial-neoficial

 

Pentru că oficial nu a fost anunțat motivul anulării procedurii, vi-l comunic pe cel întocmit de CA pentru adormirea adormiților, urmând ca în cursul acestei zile să vă oferim și argumentul oficial, plin de termeni tehnici și avocățești.

 

Procedura de selecție ar fi fost anulată pentru că cei din CA (Marin Brăgaru – PSD, Viorel Buta – PSD, Adrian Pop – PMP, Ágoston Ödön – PNȚCD, Călin Chilat – ANAF) comisia de evaluare (repet pentru cei din ultima bancă: numită de CA) nu ar fi respectat întocmai procedura tehnică de completare a matricelor de evaluare și CA a dorit să elimine posibilitatea contestării (sau nerespectării la virgulă a prevederilor legii).

 

În fapt, răspunsul este simplu: n-a ieșit al cincilea (Bogdan Dale, înscris pentru postul de director de Mentenanță) ordonat de instituția superioară, adică CJ Maramureș, aflată sub tutela Întâiului pesedist al județului, Gabriel Valer Zetea.

 

Ce se întâmplă acum? Simplu, toată procedura va fi reluată (în cel mai scurt timp), adică iar înscrieri, iar evaluări și iar decizia CA. Așa, toată lumea e fericită (mai puțin Făt, căruia i se amână dreptul de a-și lua în primire postul de director de Marketing). În fine, poate le iese a doua oară. #NuObosimSăVăMonitorizăm #WatchingYou #ÎndrăzneșteSăCreziÎnZetea

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Cred ca e singurul aeroport care are mai multi directori decat zboruri.
    Titulatura e necesara pentru salarizare. Directorul merge deja de la o anumita suma in sus.
    Clientela sa traiasca, in rest praful sa se aleaga.
    Zetea, propun un director si restu sefi de servicii.
    Merge ?

    • Pentru respectarea adevărului: nu e singurul :(. Și în acest moment are 6 zboruri regulate tur-retur/săptămână și 4 directori + 1 manager.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here