IDENTITĂȚI – Cine sunt cei doi soți din Maramureș reținuți pentru punerea în circulație de bancnote false de 100 de lei și apoi eliberați din arestul Poliției

0
1055

BANI FALȘI – SIGHETU MARMAȚIEI. Cei doi maramureșeni reținuți la 1 aprilie 2024 pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune, în urma unei anchete a Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, Oficiul Naţional Central pentru Combaterea Falsului de Monedă şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, efectuată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, au fost eliberați din arest în 2 aprilie 2024 și plasați sub control judiciar.

 

Cei doi inculpați sunt soții Teodor Stan și Oana Andreea Stan din Sighetu Marmației. Decizia eliberării din arestul Poliției și plasarea acestora sub control judiciar, luată în 2 aprilie de Judecătoria Iași, a fost contestată de procurori, o decizie în acest sens urmând să fie luată luni, 8 aprilie 2024, de magistratul desemnat al Tribunalului Iași.

 

Conform Poliției Române, cei doi sigheteni au fost reținuți în urma unor percheziţii domiciliare, după ce ar fi pus în circulaţie bani falşi (bancnote de 100 de lei) îndeosebi la firme din județul Iaşi, însă cercetările sunt continuate pentru că există suspiciunea că bancnotele contrafăcute ar fi fost puse în circulaţie şi în alte judeţe.

 

În urma perchezițiilor domiciliare din județul Maramureș, au fost descoperite 61 de bancnote din cupiură de 100 de lei, contrafăcute, acestea fiind ridicate ca probe în dosarul penal privind săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune.

 

Poliția Română spune că din cercetări a reieşit că „în perioada 18-20 august 2023, la mai multe societăţi comerciale din judeţul Iaşi s-ar fi prezentat, alternativ, un bărbat şi o femeie, care ar fi pus în circulaţie bancnote contrafăcute, din cupiură de 100 de lei, realizate pe suport de plastic”. Modul de operare a indicat faptul că respectivii „au urmărit o maximizare a profitului rezultat în urma punerii în circulaţie a bancnotelor contrafăcute prin achiziţionarea de produse cu valoare relativ redusă” (practic, cumpărau un produs ieftin plătind cu o bancnotă falsă de 100 de lei și primeau bani reali).

 

Procurorul de caz al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași a documentat 7 acte materiale în contul lui Teodor Stan și 5 acte materiale în contul lui Oana Andreea Stan. Deocamdată, cei doi sunt sub control judiciar pentru 60 de zile, dacă decizia Judecătoriei va fi menținută de Tribunalul Iași.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here