MODERNIZARE STAȚIUNI – Investiție de 11,7 milioane de lei în infrastructură, în Maramureș

0
1159

FONDURI NERAMBURSABILE. Rețeaua stradală din stațiunea maramureșeană Ocna Șugatag va fi modernizată în următorii 2 ani printr-o investiție estimată de administrația locală la 11,7 milioane de lei (exact: 11.737.757,49 lei, sumă care cuprinde TVA și care este echivalentă cu circa 2,39 milioane de euro). La prețul final, mai pot fi înghesuite cheltuieli neprevăzute de circa 1 milion de lei, ceea ce poate duce valoarea finală la peste 2,5 milioane de euro. Lucrarea a fost (re)introdusă deja în licitație publică (inițial a fost introdusă în 16 iunie, dar a fost anulată), iar ofertarea se închide în 20 august 2021.

 

Contractul licitat cuprinde proiectare, asistență tehnică și execuția modernizării a circa 7 kilometri de străzi din Ocna Șugatag (este vorba de străzile din partea dreaptă a Drumului Județean în sensul de mers către Maramureșul istoric, a precizat primarul Ioan Onea) și va fi atribuit pe criteriul Prețul cel mai scăzut, urmând să fie realizat în cel mult 24 de luni (2 ani). Cea mai mare parte a finanțării vine de la bugetul de stat, prin Compania Națională de Investiții

 

Investiția este o continuare a unui proiect mai vast, a cărui contract de finanțare a fost semnat încă din 30 mai 2018 de fostul primar al stațiunii, Mihai Ivaszuk, proiectul “ETOS – excelență în turism”, și care beneficiază de o finanțare-record, de 22,4 milioane de lei (prin Programul Operațional Regional) – la momentul semnării contractului, directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, Marcel Ioan Boloș, a precizat că, pe lângă faptul că 98% din suma necesară proiectului reprezintă finanțare nerambursabilă, suma „depășește de 7 ori bugetul local anual al Ocnei Șugatag”.

 

Practic, acum au fost introduse în licitație străzile care nu au putut fi cuprinse în proiectul ETOS (în cadrul respectivului proiect, se asfaltează mai multe străzi, se modernizează sistemul de iluminat public, se fac 4 kilometri de piste de biciclete și 2 kilometri de piste de alergare, se amenajează Piața 1 Decembrie și se crează noi spații de agrement și relaxare, precum și parcări.

 

Obiectivul final al investițiilor în infrastructura din Ocna Șugatag este de a transforma localitatea maramureșeană într-o stațiune care să se apropie ca facilități urbane de standardele de calitate europene și de așteptările turiștilor care vizitează stațiunea balneoclimaterică.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here