IARNA CAR ȘI VARA SANIE – Prevăzătorii: în vară se livrează deszăpezirea pentru următorii 4 ani în Tăuții Măgherăuș, contract de 5,2 milioane de lei

0
353

DESZĂPEZIRE TĂUȚII MĂGHERĂUȘ. Administrația orașului Tăuții Măgherăuș, controlată de edilul Dumitru Marinescu (PNL), a scos la licitație un contract estimat la 5,2 milioane de lei (exact: 5.217.983,40 lei, cu o valoare medie anuală de 1,3 milioane de lei – toate sumele din articol includ TVA), care vizează servicii de deszăpezire a străzilor din oraș în următorii 4 ani.

 

Deszăpezirea se va contracta (prin contracte subsecvente) în perioada 15 noiembrie – 15 martie a anului următor și presupune activitatea de curăţare şi transport a zăpezii /gheții de pe căile publice (suprafațele pietonale și carosabile) şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ (deszăpezire).

 

Ofertele sunt așteptate până la 29 iunie 2023, iar contractul, care va fi plătit din bugetul local, va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală de 60%, modul de prestare a serviciilor 40%).

 

Aceasta este o nouă tentativă a administrației locale de a contracta serviciul de deszăpezire pentru perioada 2023-2027, primele demersuri (fără sorți de izbândă) fiind făcute încă de la finalul anului trecut.

 

Deszăpezitorul tradițional al Primăriei Tăuții Măgherăuș este firma locală Tăuții Iuga SRL, controlată decontrolată de familia Iuga (Radu Augustin Iuga și Daniela Carmen Iuga). Iată cum a evoluat prețul anual al contractelor de deszăpezire în acest oraș: de la 253.470 lei în 2010, la 659.017 lei în 2015, la 1,3 milioane de lei în 2023.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here