HOTĂRÂRE DEFINITIVĂ – Instanța supremă a respins definitiv calea extraordinară de atac înaintată de Cătălin Cherecheș: fostul primar al Băii Mari rămâne cu sentința de 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită

2
1155
Cătălin Cherecheș

RECURS ÎN CASAȚIE RESPINS. Miercuri, 13 martie 2024, în urmă cu puține momente, completul-filtru al instanței supreme (Înalta Curte de Casație și Justiție) a respins definitiv, ca inadmisibil, recursul în casație înaintat de Cătălin Cherecheș, respectiv calea extraordinară de atac prin care fostul primar al municipiului Baia Mare a încercat să anuleze hotărârea definitivă prin care a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

 

În 10 ianuarie 2024, Cherecheș, aflat și atunci și acum încarcerat în Penitenciarul din München, a înregistrat prin avocat această cale extraordinară de atac la instanța supremă. Pentru a fi judecată, era necesar să fie admisă de un complet-filtru (care analizează dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege pentru a fi înaintată spre judecare). Numai că astăzi, magistratul instanței supreme a decis să respingă solicitarea lui Cherecheș, îndreptată împotriva deciziei definitive din 24 noiembrie 2023 pronunțată de Curtea de Apel Cluj. Decizia este definitivă (fără cale de atac). De asemenea, Cherecheș a fost obligă de instanță la plata sumei de 200 lei (cheltuieli judiciare către stat).

 

Vă reamintim că la 24 noiembrie 2023, Cătălin Cherecheș, pe atunci primarul municipiului Baia Mare, a fost condamnat prin sentință definitivă la 5 ani de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi, într-un proces în care DNA l-a inculpat pentru luare de mită și care a durat 7 ani și 4 luni.

 

Cherecheș a fugit din țară în 24 noiembrie 2023, cu mai puțin de două ore înaintea pronunțării sentinței, deși era sub control judiciar, și a fost arestat de forțele de poliție din Augsburg (Germania) la 28 noiembrie 2023. El a fost închis inițial în Penitenciarul din Gablingen-Augsburg, iar apoi a fost transferat în Peinitenciarul München-Stadelheim (Justizvollzugsanstalt – JVA – München-Stadelheim), unde este încarcerat și în acest moment, în așteptarea soluționării extrădării cerute de statul român.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. CAT de mult tam-tam mediatic pentru un clovn spagar si devalizator care a fost pedepsit abia pentru un sfert din cate ilegalitati grave a comis. Despre fals si uz de fals nu spune nimeni nimic, destre abuzuri sexuale, despre hartuire sexuala si hartuire a subordonatilor nu spune nimeni nimic, pentru devalizarea bugetului local tace toata lumea, despre banii (si nu putini) cu care sa facut gardul de beton la blocurile de romi si care a trebuit demolat cu sentinta iar tace toata lumea. Pentru schimbarea destinatiei a fondurilor europene iar nu-l cauta nimeni. Un om cu demnitate si onoare cum ar fi trbuit sa fie Locotenentul paraipan tace malc, este ocupat sa-si faca operatie de tupeu ca sa participe la alegeri. In viata reala daca un sot isi cearta si isi apostrofeaza sotia mai vocal toti sar ca arsi la colectiv, abuz, abuzare. Pentru cate femei a abuzat sexual si hartuit (fara consimtamantul lor) drogatul cereches, nu a patit absolut nimic nici macar o amenda simbolica, justitia si armele ei feroce au amutit nu-i vad si nu-i aud pe smecheri dacat daca recidiveaza de zeci de ori. Pentru consum si trafic de stupefiante pentru el si pentru anturaj institutiile abilitateau pandemie de „orbu gainii” Un circ mediatic gratiut pentru un clovn expirat………………..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here