HANDBAL – Băimăreanca Oana Borș (7 goluri), principala marcatoare a României în primul meci de la Campionatul European U17

0
509

CAMPIONATUL EUROPEAN. Extrema dreaptă a naționalei Under 17, Oana Borș (CSȘ 2 Baia Mare), a fost principala marcatoare a meciului de debut al României la Campionatul European, eveniment sportiv desfășurat în perioada 1-11 august, la care participă cele mai bune 16 echipe naționale Under 17 de pe continent.

 

Borș a înscris 7 goluri în meciul cu Austria, disputat aseară, la Zlatorog Arena din Celje (Slovenia), însă România a pierdut partida cu 24-26 (12-15). Pentru România au înscris Borș (7 goluri), Necula (4 goluri), Gogîrlă (3 goluri), Lăcătuș (3 goluri), Lupei (3 goluri), Prescură (2 goluri), Ion (1 gol) și Țîrle (1 gol). Principala marcatoare a Austriei a fost Pandza (10 goluri).

 

România a ratat 3 lovituri de la 7 metri (din 7 lovituri de penalitate acordate de arbitrele Dragana Jakovljevic și Danijela Sando din Serbia), procentajul austriecelor la aruncări de la 7 metri fiind 100% (3 din 3).

 

România face parte din grupa B şi va mai juca pentru calificarea în grupele principale cu Slovacia (2 august, ora 20:00) şi Ungaria (4 august, ora 18:00) – se califică în grupele principale primele două clasate, iar primele 9 formații cele mai bine clasate se califică la Campionatul Mondial 2020 Under 17 (va fi organizat în China). La precedenta ediția a Campionatului European Under 17 (în 2017), câștigată de Germania, România s-a clasat pe locul 7.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here