GOLUL DE AUR DIN ULTIMUL MINUT – Minaur Baia Mare a învins la Satu Mare și s-a calificat în turul IV al Cupei României

0
995

FOTBAL – CUPA ROMÂNIEI. Miercuri, 14 septembrie 2022, pe Stadionul Olimpia – Daniel Prodan din Satu Mare, în meci eliminatoriu, într-o singură manșă, contând pentru turul III al Cupei României la fotbal, CSM Satu Mare (Liga a III-a) a pierdut, cu 1-2 (0-1), partida cu CS Minaur Baia Mare (Liga a II-a).

 

Pentru a ajunge în această fază a competiției, gazdele au eliminat Progresul Şomcuta Mare (Liga a IV-a – în turul I, în deplasare, cu 1-12) și Sportul Şimleu Silvaniei (Liga a III-a, în turul II, acasă, cu 2-0), în timp ce oaspeții s-au calificat direct în turul III, fiind la primul meci din actuala ediția a Cupei României.

 

Antrenorul Ciprian Danciu a început meciul, condus la centru de arbitrul George Cătălin Roman din Timişoara, într-o formulă cu mai mulți jucători care nu au activat, sau au activat mai puține minute în actuala ediție de campionat, odihnind o parte dintre titulari: Costache – Oiță, Mondragon, Lazăr, Potcoavă – Neacșu, Gneba, Matei, Mărieș – Ciocan, Stanciu (cpt.).

 

Minaur a deschis scorul în min. 34 prin tânărul fundaș dreapta Marius Potcoavă (22 de ani), adus la clubul băimărean în vara anului trecut, după desființarea echipei Fotbal Comuna Recea. Acesta a fost unicul gol al primei reprize, băimărenii intrând la vestiare în avantaj pe tabela de marcaj: 1-0.

 

În repriza a doua, sătmărenii au alergat după egalare și au avut-o în mână, în min. 69 ratând un penalty. Până la urmă, însă, gazdele au egalat în min. 83, prin Nandor Süveg (19 ani), dar Minaur a înscris golul decisiv, al calificării, spre finalul timpului regulamentar, în min. 89, prin… sătmăreanul Florin Vasile Chitaș (23 de ani), inspirat introdus în teren de antrenorul Danciu în min. 68.

 

Astfel, Chitaș a devenit jucătorul care a rescris soarta ediției trecute a Cupei României, când cele două echipe (pe atunci ambele în Liga a III-a) s-au întâlnit în turul II, Minaur câștigând la Satu Mare cu 2-0 (goluri Adrian Balha și Marco Petran) – Chitaș, originar din Turț (jud. Satu Mare) și-a început senioratul la CSM Satu Mare, echipă la care s-a reîntors și pentru care a jucat în perioada 2019-2021 (a fost adus la Baia Mare în vara acestui an, de la CA Oradea).

 

CSM Satu Mare – Minaur Baia Mare: 1-2 (0-1), au marcat Nandor Süveg (min. 83) / Marius Potcoavă (min. 34), Florin Chitaș (min. 89).

 

Faza următoare a Cupei României, Play-off, se dispută în 28 și 29 septembrie, cu participarea a 32 de echipe (24 calificate din turul III și 8 aflate acum în Liga I: Rapid, FC U Craiova, UTA Arad, CS Mioveni, Chindia Târgoviște, Petrolul Ploiești, FC Hermannstadt și U. Cluj).

 

* Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here