FAPT – Fostul consilier județean PSD Sorin Ilie Vlad, chemat în judecată pentru atragerea răspunderii privind insolvența firmei de păcănele din Vișeu de Sus

1
1500
Sorin Vlad

UNEORI NU SCRIEM ÎN ZADAR. La 3 ani după ce 2mnews a atras atenția asupra insolvenței suspecte a firmei de păcănele a consilierului județean Sorin Ilie Vlad (54 de ani), imediat după ce și-a scos dividende de trei ori mai mari decât datoriile declarate (aveți detalii AICI), acesta a fost chemat în judecată în calitate de pârât, de lichidatorul judiciar (Lucia Augustin), pentru atragerea răspunderii administratorului pentru intrarea în insolvență.

 

Speța, care a fost înregistrată în 13 septembrie 2022, va fi judecată de magistratul desemnat al Secţiei a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Maramureș, primul termen fiind deja stabilit: 9 noiembrie 2022.

 

Fostul consilier județean Vlad (mandatul 2016-2020) a fondat firma de păcănele Nord King Games SRL   (cu activitate principală Jocuri de noroc și pariuri) în 2012, în asociere în părți egale cu Florin Feiciuc, deschizând mai multe puncte de lucru (spații comerciale pentru jocuri de noroc) în orașele și comunele din Maramureșul voievodal.

 

În 2019, și-a scos din lichiditățile firmei (care avea în conturi 700.000 lei) dividende în cuantum de aproape 600.000 de lei (exact: 597.500 lei, echivalentul a peste 128.000 de euro, la cursul valutar  al momentului), apoi, după un timp relativ scurt, și-a cerut insolvența susținând că are datorii de 211.301 lei, pe care nu le poate plăti pentru că firma „nu dispune de lichidităţile necesare achitării creanţelor scadente la plată” (în fapt, după tabelul final al creanțelor are datorii de 318.000 de lei – peste două treimi la Fisc/stat -, oricum puțin în raport cu cifra de afaceri și profitul obținut).

 

Conform legii, dacă firmele de păcănele înregistrează datorii la stat, li se retrage licența de funcționare. Dar să nu-i plângeți de milă fostului consilier județean, pentru că acesta n-a renunțat la activitatea profitabilă a prostirii dependenților de jocuri de noroc, doar și-a inactivat firma de păcănele din Vișeu de Sus și și-a translatat afacerea pe altă firmă – acum activează în Borșa, la City Slot.

 

Asta este povestea… Acum, rămâne de văzut dacă instanța va decide să-i ceară să plătească datoriile din banii personali (nu s-ar epuiza financiar nici așa, nu-i problemă). Urmărim speța pentru a vă ține informați.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here