FUZIUNE – Liviu Marian Pop și Ilan Laufer, foștii miniștri pesediști colegi în Guvernul Tudose, și-au fuzionat partidele și au anunțat că intră în Alianța AUR

1
1014
Liviu Marian Pop și Ilan Laufer

APP NU MAI EXISTĂ. Vineri, 1 decembrie 2023, în cadrul unui congres extraordinar organizat la Alba Iulia, Alianța Pentru Patrie (APP), partidul fondat de Codrin Ștefănescu pentru fostul șău șef din PSD, Liviu Nicolae Dragnea (cooptat după eliberarea din închisoare), și a cărui conducere a fost cedată maramureșeanului Liviu Marian Pop (49 de ani), zis PLM, fost ministru pentru Dialog Social (în perioadele 2012 și 2014-2015 – Guvernele Ponta) și al Educației (în perioada 2017-2018 – Guvernul Tudose), a fuzionat prin absorbție cu partidul Forța Identității Naționale (FIN), condus de Harry Ilan Laufer (40 de ani), fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în perioada 2017-2018 (Guvernul Tudose).

 

Tehnic, FIN a absorbit APP (care de la 1 decembrie 2023 nu mai există). Practic, APP a trăit doar 2 ani și 2 luni, fiind fondat oficial la 11 septembrie 2021. În acest scurt timp, după cearta dintre Ștefănescu și Dragnea, partidul s-a scindat, oamenii fideli lui Dragnea (cea mai mare parte a partidului) refugiindu-se într-un nou partid: Mișcarea România Suverană (MRS).

 

Ulterior scindării, Ștefănescu i-a predat conducerea partidului APP fostului său coleg din PSD, Liviu Marian Pop, motivând probleme de sănătate. Filiala Maramureș a APP, condusă de Călin Matei (ex-PSD), a fost preluată de Liviu Bechiș (ex-PSD). Cei mai mulți membri ai APP Maramureș s-au refugiat în MRS. În ultima perioadă, APP Maramureș mai exista doar cu numele, Bechiș trecând la Partidul Republican.

 

Noul FIN a anunțat că intră pentru alegerile din 2024 în Alianța AUR, mișcare politică lansată de AUR sub denumirea Polul Suveranist și din care mai fac parte Alianța Național Țărănistă (condusă de Radu Ghidău), Partidul Republican (condus de Marian Cucșa) și Alianța Renașterea Națională (Peter Costea).

 

La Congresul extraordinar care a marcat fuziunea prin absorbție FIN & APP au fost prezenți mai mulți lideri AUR, printre care și președintele AUR Maramureș, deputatul Darius Pop.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here